Mennyire látsz át könnyen az embereken? Ha a következő 5+1 tulajdonság igaz rád, jó emberismerő vagy

Nagy Niki
Írta: ,

A jó emberismeret egy olyan tulajdonság, ami nagyon hasznos lehet az életben – rengeteg időt és energiát megspórolhatsz magadnak azzal, ha már az elején kiszűröd, kire érdemes figyelned, és kire nem. Ha úgy gondolod, hogy jó emberismerő vagy, vagy épp ellenkezőleg, szeretnéd megtudni, miért nem sikerül rájönnöd, ki milyen valójában, nézd végig ezt a hat tulajdonságot – ezek segítenek neked abban, hogy átláss mindenkin, mint a szitán.

Jó megfigyelő vagy

A legtöbb ember úgy társalog, hogy csak a saját mondandójára figyel, és amíg a másik beszél, már a saját válaszát készíti elő.

Ha te nem vagy ilyen, és a másikra is teljes mértékben figyelsz, rengeteg mindent megtudhatsz a testbeszédéből, a hangsúlyaiból, és már abból is, ahogyan viselkedik.

Tudod, milyen egy jó kézfogás

Apró gesztus, de a kézfogás rengeteget elárul a másikról: ha valaki alig fogja meg a kezedet, az félénkségre utalhat, vagy arra, hogy zavarban van, ha viszont valaki úgy fog veled kezet, hogy a tenyeredet felfelé mozgatja, tudatosan vagy tudat alatt dominálni akar. Fordított esetben elfogadják, vagy úgy gondolják, hogy te vagy az erősebb személyiség. Figyelj oda a bemutatkozásra, mert milliónyi dolgot elárulhat az első benyomás.

Tudod, hogy egy ember lelkéhez a lábfején át vezet az út

Nem vicc: a legtöbb ember egy beszélgetés közben a lábfejével arra mutat, ami a leginkább érdekli, vagy amit a legjobban szeretne. Ha valaki veled beszélget, de a partnered felé fordul a lába, akkor inkább ő érdekli, ha pedig az ajtó felé pozicionálja magát, bizony már inkább lelépne.

Ha valaki emlékeztet egy ismerősödre, tudod, hogy hasonló a személyiségük

Ez is furcsán hangozhat, de így van: ha ugyanúgy viselkedik, vagy olyan a testtartása, a mimikája, nagy az esélye annak, hogy hasonlítanak is egymásra mindenféle téren. Persze nem ugyanolyan emberek, de ebből már le tudod szűrni, hogy nagyjából milyen személyiség lehet az illető.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!