Hogyan maradjatok barátnők, ha más életszakaszban vagytok?

Stumpf Bea
Írta: ,

Különböző életszakaszok, különböző problémák, eltérő prioritások. Már rég nem az iskolapadban ültök, ahol mindennap találkoztatok, ahol mindent meg tudtatok beszélni, ahol ugyanaz volt a társaságotok és a napi problémák is hasonlóak voltak. De mi van akkor, ha az élet úgy hozta, hogy az egyik barátnőd éppen szül, a másik a karrierjét építi és mindene a munka, a harmadik egy komoly párkapcsolatban él, te pedig még mindig tanulsz, szingli vagy és teljes gőzzel éled az életed?

Nem véletlen Kép forrása: theeverygirl.com

Kutatások is igazolják, hogy a mély barátságok alapja a hasonló gondolkodás, a hasonló személyiség vagy a közös világnézet. Azaz, nem véletlen, hogy a barátnőddel már évek óta jóban vagytok, ez sokkal több annál, mint hogy közös problémáitok voltak vagy egy társaságba jártatok.

Amikor eljön az a pont, hogy egyikőtök élete teljesen megfordul, akkor se felejtsétek el azt, hogy mi a barátságotok alapja, mit kaptok a másiktól és miért lettetek barátnők.

Ez ugyanis segít akkor is, amikor talán már hetek óta nem tudtatok beszélni és a találkozókat is sorra le kell mondanotok.

Mi tart össze? Kép forrása: becauseimaddicted.net

Az előző pont kapcsán felmerül a kérdés, hogy mi volt az, ami egyáltalán összetartott eddig titeket? Minden barátság más, de egy közös.

Ha jó alapokra épül, akkor bármi is történjen veletek az életetek során – lehet, hogy lesznek jobb és rosszabb időszakok, olyan periódusok, amikor nem beszéltek vagy ritkán látjátok egymást – akkor is megoldjátok majd.

Ha vissza tudtok gondolni olyan élményekre, olyan közös emlékekre, amik szorosan összetartanak titeket, akkor félig már nyert ügyetek van.

Igen, erről néha szót kell ejteni, néha egy pohár bor társaságában jó nosztalgiázni és emlékeztetni önmagunkat arra, hogy mit is szeretünk olyan nagyon a másikban.