Egy háromszavas mondat, amit sose szabad kimondanod. Még magadban sem!

Szirák Viki
Írta: ,
Egy háromszavas mondat, amit sose szabad kimondanod. Még magadban sem!

Kép forrása: unsplash

Létezik egy háromszavas mondat, amit az emberek gyakran mondanak egymásnak: általános iskolás gyerekek és felnőtt, párkapcsolatban élő nők-férfiak egyaránt. Pedig valójában egyáltalán nem kellene!

Életünk során rengeteg szakaszon megyünk keresztül, a véleményünk, a személyiségünk, a viselkedésünk pedig alapjaiban változik meg. Az ezotéria egyes ágai szerint erre hét évente kerül sor, mások úgy gondolják, az életünkben bekövetkező események alakítanak rajtunk igazán. Noha mindenki tisztában van ezzel, mégis, túl sokszor elhangzik egy mondat, amit bár jó szándékkal mondanak, jobban belegondolva egyáltalán nem az.

"Sose változz meg"

- írják egymásnak a gyerekek az emlékkönyvekbe. Mondják egymásnak a friss szerelmesek. Az idős néni, akinek segítettél elvinni a táskáját, vagy a tanárod, aki megdicsért a szorgalmadért. Ez viszont tudat alatt könnyedén összezavarhat téged, és megnehezíti a fejlődésedet is. Pedig a változás valójában sokkal több pozitívumot hoz az életedbe, mint fordítva. A változás egyáltalán nem rossz dolog. Csak azért félünk tőle annyira, mert attól tartunk, hogy egy ismerősünk esetleg olyan irányba alakul át, ami számunkra már nem előnyös. Hogy ez egy barátság vagy egy párkapcsolat végét jelentené.

A háromszavas mondat, amit sose lenne szabad kimondanod. Még magadban sem!

Tartunk tőle, mert ismeretlen számunkra, és kiszámíthatatlan. Mert kiléptet a komfortzónánkból, és váratlan eseményeket sodor elénk. Ezért mondjuk másoknak, hogy ne változzanak meg, és ezért szeretjük azt hinni, hogy az állandóság jó dolog.

Ahelyett, hogy azt mondanád másoknak, hogy sose változzanak meg, inkább támogasd őket. Motiváld őket arra, hogy megtegyék a szükséges lépéseket azért, hogy mindig fejlődjenek, és újabb, erősebb oldalukat ismerjék meg. Mert az élet épp arról szól, hogy képes vagy meglepni magad, és olyan oldalaidat megismerni, amelyek létezéséről nem is tudtál. De ehhez elengedhetetlen a saját változásod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv