Ezt csinálják a nők egymással – min múlik, hogy háború vagy barátság lesz a vége?

Pölz Kitti
Írta: ,
Ezt csinálják a nők egymással – min múlik, hogy háború vagy barátság lesz a vége?

Kép forrása: unsplash

Nem kétség, hogy a női nem elképesztően sokoldalú: hihetetlenül tudunk szeretni, imádni, rajongani, örülni, de gyűlölni is egyben – és ezek sok esetben nincsenek is olyan messze egymástól. Amikor két nő találkozik, történhet rengeteg minden a rivalizálástól az első pillantásra örök barátságig – és fogadjunk, hogy te is megéltél már jó pár szitut ezen a skálán! De min múlik, hogy milyen érzelem alakul ki? És ami a legfontosabb: átalakíthatóak, megváltoztathatóak ezek az első, aztán második benyomások? Ez persze típustól és egyéni kapcsolódástól függ, de egy biztos: mindennek megvan a maga oka.

Biztosan te is megtapasztaltad már azt az érzést, amikor meghallasz vagy meglátsz egy nőt, és egyszerűen az egész jelenléte irritál – nem kell tagadnunk, emberek vagyunk, van, hogy valaki taszít minket.

De mi miatt alakul ez így? Rengeteg dolog meghúzódhat a háttérben: az első viszont, amit érdemes átgondolnod, azok a saját rossz tulajdonságaid. Hogy miért? Mert az ideges utálatot legtöbbször az okozza, hogy tükröt mutatnak nekünk: simán lehet, hogy az a személy, akinek még a hangja is elborzaszt, egyszerűen emlékeztet arra a részedre, amit nem szeretsz magadban. Ha ezt élből elutasítod és elnyomod, mindig másokon fogod kitölteni a haragod – ha viszont sikerül elengedned és (akár terápiával) túllépned ezen a dolgon, sokkal könnyebb lesz a barátkozás, majd meglátod! De legalábbis kevesebb ideges és zsigeri utálat lesz benned...

Az örök barátság Kép forrása: GaudiLab/Depositphotos

Ha valakivel megvan köztetek az „izzás”, az az isteni szikra, szuper barátság születhet a dologból, és ha jobban megismeritek egymást, biztos egy csomó párhuzamot is felfedeztek majd az életetekben (ami nem feltétlenül a horoszkópotok, inkább olyan történések-események, amiket hasonlóan éltetek meg).

Nem véletlen, hogy a hasonló emberek találkoznak.

Legtöbbször a nekünk szimpatikus csajok hasonló személyiségformáló történéseket éltek meg, mint mi: majdnem ugyanolyan jellegű szülők, hasonló életkörülmények, hasonló érdeklődési körök.

A legjobb ebben az, hogy idővel csak mélyül az ilyen zsigeri barátság – ha van ilyen szeretett személy az életedben, ne engedd el soha!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!