Ezt üzeni neked egy barátod

Írta: ,
Anthony Robbins-t személyes, gyerekkori története ihlette Egy barát üzenete című könyvének megírására. Lelkesítő, bátorító üzenetet kapott egy ismeretlentől egy különös napon, olyan ajándékot, amit később másokkal is megosztott.
Egy régi történet

Hálaadás napján egy sokgyermekes család rosszkedvűen ébredt. Úgy tűnt, hogy szegénységük miatt aznap le kell mondaniuk az ünnepi lakomáról

Ha felkerestek volna egy helyi jótékonysági csoportot, akkor kaptak volna pulykát és minden mást is, hogy ünnepelhessenek, de mivel büszkék voltak, nem éltek ezzel a lehetőséggel. De a sors közbeavatkozott. 
 
Egyszer csak hangos kopogást hallottak. A fiú ajtót nyitott, és egy magas, gyűrött ruházatú, mosolygó férfi állt az ajtóban. Egy hatalmas kosár volt a kezében, tele mindenféle finomsággal, ami kellhet egy ünnepi lakomához. 
 
A férfi azt mondta: „Ezt egy olyan ember küldi, aki tudja, hogy szűkölködtök, és szeretné, ha tudnátok, hogy szeret titeket, és szívén viseli a sorsotokat.” Hozzátette még, hogy ő csak egy küldönc, majd mosolyogva a fiú kezébe nyomta a kosarat, és elment.
Hála és remény Kép forrása: reiki-pnl.com
Ez a fiú a könyv írója, Anthony Robbins volt. Mélyen megérintette a hála. Ebből az egyszerű, kedves gesztusból megértette, hogy a remény örök, és az emberek odafigyelnek egymásra.
 
Megfogadta magában, hogy ha egy napon lesz annyi pénze, hogy visszaadhassa, amit kapott, akkor meg fogja tenni. Így történt. Évekkel később a fiú sok szegény embernek vitt csomagot. 
 
Anthony Robbins azért írta ezt a könyvet, hogy te is tudd, van, aki a szívén viseli a sorsodat. Még ha félelmetesnek és legyőzhetetlennek is tűnnek az akadályok, akkor is változtathatsz rajtuk a benned szunnyadó erővel. Csak szabadjára kell engedned.