Ezért ne oszd meg azonnal az ismerőseiddel, ha elérsz egy mérföldkövet az életedben

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ezért ne oszd meg azonnal az ismerőseiddel, ha elérsz egy mérföldkövet az életedben

Amikor valami szuper dolog történik veled, te is azonnal megosztanád az egész világgal? Vagy, ha más nem, legalább azokkal a kétkedő ismerősökkel, akik sosem hittek benned. Így aztán nehezen bírjuk megállni, hogy ne posztoljuk ki azonnal a közösségi oldalakra, ha például megszereztük álmaink munkáját. Pedig valójában sokkal jobban járunk, ha egy ideig még megtartjuk magunknak ezeket a híreket.

Nem tudhatjuk, mi következik Kép forrása: careergirldaily.com

Nem csoda, hogy a közösségi média korában úgy érezzük, versenyeznünk "kell" az ismerőseinkkel, akik szuper képeket posztolnak.

Pedig nem kellene, hogy hozzájuk hasonlóan te is minden hírt rögtön megossz az emberekkel! Ugyanis bármennyire jól haladnak a dolgaink, sosem tudhatjuk előre, mi vár ránk a következő sarkon.

Vegyünk is egy példát.

Elmész egy állásinterjúra, mindent jól csinálsz, a beszélgetés szuper, és látszik, hogy a HR-es elégedett veled. Annyira izgatott vagy, hogy rögtön elmeséled a barátaidnak, családodnak, és együtt várjátok a szuper hírt.

Mígnem megérkezik az üzenet, miszerint ezúttal nem téged választottak. Ez már önmagában is vacak pillanat, de a tudat, hogy az ismerőseidnek is el kell mondanod, csak hab a tortán.

Inkább várj egy kicsit az interjúk után, és akkor közöld a többiekkel a jó hírt, ha megérkezett a pozitív válasz a munkahelyről.

Jönnek az állandó kérdések Kép forrása: yanidel.net

Elköltözöl egy másik városba, vagy új lakást veszel, és annyira izgatott vagy, hogy ki is posztolod a Facebookra. Hiszen ez egy örömhír, és jó érzés, ha mások is látják, nem?

Az elismerő lájkok után viszont jönni fognak a kommentek is, amelyekben az ismerőseid nem győznek kíváncsiskodni, mégis miért, és mikor.

Ez pedig egy idő után nagyon zavaró lesz, és legszívesebben te magad is elrejtőznél a Facebook elől, hogy egyáltalán kitaláld, mi a válasz ezekre a kérdésekre.

Noha az emberek nagy része úgy érzi, ezzel nem ártanak neked, sőt, kicsit úgy hiszik, még talán segítenek is neked, valójában a túlságosan privát kérdésekkel csak megnehezítik a helyzeted.

 

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató