Ez az 5 dolog bizonyítja, hogy egy energiavámpírral van dolgod

Írta: ,

Szinte biztos, hogy te is ismersz legalább egy olyan személyt, akire tökéletesen passzol az energiavámpír kifejezés. Ők azok az emberek, akik szó szerint elszívják a másik életkedvét, már csak a puszta jelenlétükkel és viselkedésükkel is. Egy beszélgetés után szinte teljesen kimerültnek érzed magad, és te sem tudod, miért, de kimondottan rosszkedvűvé válsz. Most eláruljuk, honnan tudhatod biztosan, hogy egy energiavámpírral van dolgod!

1/5 Mindig azt akarja, hogy sajnálja valaki

Az energiavámpírokat a figyelem élteti, de ezt nem éppen a legjobb módon szerzik meg maguknak.

Folyton azt akarják, hogy az emberek együtt érezzenek velük és sajnálják őket, ezért állandóan azt a látszatot keltik, hogy ők valaminek az áldozatai.

Folyton csalódnak a szerelemben, nem jó a munkájuk vagy egészségügyileg nincsenek a topon - ezeket biztos, hogy gyakran hallani fogod egy energiavámpírtól.

Fontos, hogy ne hidd el minden szavát, mert sokszor még a füllentésre is hajlandó, csak hogy még nagyobb figyelmet harcoljon ki magának.

Nincs túl sok barátja Kép forrása: flickr.com

2/5 Nincs túl sok barátja

Egy energiavámpírnak nincs túl sok barátja, hiszen idővel az őt körülvevő emberek ráébrednek arra, hogy egy találkozás után teljesen elfogy az életerejük.

Ez az oka annak, hogy nem nagyon tudna olyan személyt mondani az életében, aki már gyerekkora óta ott lenne mellette.

Ha neked is van olyan ismerősöd, aki általában egyedül van, szinte kivétel nélkül fáradtnak és boldogtalannak látszik, ugyanakkor imád ezzel a középpontba kerülni, valószínűleg ő is egy energiavámpír.

Legyél óvatos azzal, hogy mennyire kerülsz közel hozzá!

Sosem őszinte a dicséret Kép forrása: flickr.com

3/5 Sosem őszinte a dicséret

Ők azok az emberek, akik mesterien tudnak úgy dicsérni, hogy közben le is rombolják az önbizalmad.

"Nagyon jól áll neked ez a színes ruha. Nem sokan tudnák így hordani a bohóc színeket." - csak hogy mondjunk is egy példát.

Állandóan az a céljuk, hogy csökkentsék az önértékelésed, és éreztessék veled, hogy mindig is kevesebb leszel, mint ők.

Emiatt sokszor érezheted úgy egy energiavámpírral való beszélgetés után, hogy kimondottan feldúlt vagy, de közben magad sem tudod megmondani, miért.

4/5 Rendkívül rosszindulatú

Mivel meggyőződése, hogy vele csupa rossz dolog történik, kimondottan boldoggá teszi más emberek szomorúsága.

Ha valaki nehéz időszakon megy át, ő láthatóan nem bánja, sőt, néha még gonosz megjegyzéseket is tesz.

Maximum csak látszatból érez együtt, ha valaki esetleg elmeséli neki, hogy épp válik, vagy anyagi gondjai vannak.

Titokban ugyanis nagyon örül a másik kudarcának, és ezt nem is bírja sokáig magában tartani: biztos, hogy egy-két embernek azért elhinti, hogy szerinte mindenki megérdemli azt, amit kap.

5/5 Gyakran kibeszél másoknak

Az energiavámpírok egyik jellemzője, hogy rendkívül kétszínűek.

Egyik pillanatban még kedvesek veled, és úgy viselkednek, mintha legjobb barátok lennétek, a következőben pedig már mástól hallod vissza, milyen csúnya dolgokat mond rólad a többieknek.

Persze ha megpróbálnád szembesíteni a hallottakkal, egy béna kifogást felhasználva igyekezne úgy tenni, mintha mindez sosem történt volna meg, és biztos csak egy félreértésről van szó.

Mert bár imád a középpontban lenni, a konfliktusokat messziről kerüli.