4 jel, hogy érdekbarát van körülötted - Így építsd le!

Boros Mariann
Írta: ,

Az érdekbarát egy igencsak ellentmondásos szókapcsolat, hiszen egy igaz barátság érdek nélküli. Ám vannak olyan, magukat barátnak mutató emberek, akik miatt mégiscsak megszületett ez a kifejező fogalom, cikkünkben azt járjuk körbe, hogyan ismerheted fel őket.

Érdekbarátnak mondható az is, aki arra használ téged, hogy minden gondját rád zúdítsa, aki tulajdonképpen lelki szemetesládának használ, és ez a folyamat teljesen egyoldalú.

Ha azt veszed észre, hogy amikor a hogyléte felől érdeklődsz, minden gondját és baját elsorolja, közben pedig elkanyarodik mindenféle sztorihoz, amelyekben egy a közös: ő. Ugyanakkor nem kérdez vissza, vagy ha mégis észbe kap, kérdez ugyan, de a válasz egyértelműen nem érdekli, félbeszakít, vagy öt perc múlva felteszi ugyanazt a kérdést.

Az ilyen ember csak a véredet szívja, nem érdemes időt pazarolni rá. Ha néhányszor nem veszed fel neki a telefont, valószínűleg fog találni magának valaki mást, akit eláraszthat a problémáival, az meg úgysem fogja érdekelni, hogy mi lett veled.

Vannak olyan emberek, akik rendre akkor jelentkeznek, amikor valamilyen apró, vagy kevésbé apró szívességre van szükségük.

Persze, amikor felhív, általában van egy jól bevált felvezető kör, mintha felőled érdeklődne, de aztán a lényegre tér, és közli, mit szeretne tőled.

Az ilyen emberek az utolsó húst is lerágják a csontodról – persze, csak ha hagyod.

Jó taktika lehet, ha lemásolod: elkezded te hívogatni, és a segítségét kérni, ettől nagy valószínűséggel majd megijed – hiszen ez a típus nem szereti viszonozni a szívességeket –, és inkább lekopik.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019