Életkorok és barátnőtípusok - eláruljuk, melyik barátnődet kell örökre megtartanod!

Írta: ,

Minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, és ez természetesen igaz a barátnőkre is. Teljesen mást tanulunk a gyerekkori, és mást a kamaszként, felnőttként megismert barátoktól. De vajon kiket érdemes hosszútávra a szívünkbe fogadni?

Gyerekkori barátnők Kép forrása: ministylemag.com

A gyerekkori barátságok az első szárnypróbálgatások a társasági élet megteremtésére. Rengeteg tapasztalatot, élményt gyűjtesz be ilyenkor, bár az igaz, hogy ez gyerekfejjel még nem tudatosodik benned.

Ennek sajnos megvan az a hátránya, hogy akár feldolgozatlan traumáid is lehetnek, és mélyen ott lappanghatnak sok-sok éven keresztül, befolyásolhatják a későbbi kapcsolataidat.

Mindenkinek vannak jó és rossz gyerekkori emlékei, amik nem feltétlenül egy személyhez kapcsolódnak, de sokszor éppen azért maradnak meg, mert az akkori legjobb barátainkban csalódtunk.

Talán úgy érzed, butaság ilyenről egyáltalán beszélni is, hiszen gyerek voltál – de ez nem igaz! Nagyon fontos, hogy ezeket a sérelmeidet is feldolgozd, mert valójában akkor és ott kellett volna, hogy segítséget kapj. Ha ez nem történt meg, ideje felnőttként, neked kezedbe venni az irányítást!

Mit tanulhatsz belőlük? Kép forrása: nlpblog.tumblr.com

Csak kevés embernek vannak konkrét emlékei gyermekkorából, azokra inkább hallomás, elmesélések alapján emlékszünk, de attól még nagyon fontosak. Ekkor tanulod meg, hogy a világ nem kizárólag körülötted forog, nem minden történik úgy, ahogy otthon, édesanyád védelmében.

Ebben az időszakban még nem nevezhetjük igazi barátságnak a kisgyermekek közti kapcsolatot, hiszen néhány évesen nem vagyunk tisztában ennek a fogalomnak a fontosságával. Egyszerűen megtanuljuk, hogy valakit jobban kedvelünk, valakit kevésbé, valaki odaadja nekünk az uzsonnáját, valaki viszont elveszi a mienkét.

Remélhetőleg édesanyád melletted állt a nehéz helyzetekben, sokat mesélt neked a barátságról, az emberi kapcsolatokról. Ezzel megalapozta, hogy kiskamaszként és felnőttként értékeld, valamint élj is azzal a csodálatos lehetőséggel, amit a barátság tartogathat számodra.