Biztos jelek, hogy a barátaid nem szeretik a párodat

Nagy Niki
Írta: ,

Egy ideális világban mindenki, akit szeretsz, tökéletesen jól kijön egymással, élvezi a másik társaságát, neked pedig nem kell választanod a családod, a barátaid és a párod között – sajnos azonban a helyzet nem mindig ilyen idilli, és van az úgy, hogy hiába szereted nagyon a párodat és a barátaidat is, ők valahogy nem jönnek ki egymással. Annak, hogy a barátaid nem szeretik szíved választottját, azért általában vannak jelei – az alábbi háromra például érdemes odafigyelni akkor is, ha nem jelezték még neked, hogy a hátuk közepére se kívánják a srácot.

Túl durván viccelnek a pároddal

A szarkasztikus humorral alapvetően nincs semmi baj (sőt, kutatások szerint azok, akiknek ilyen humoruk van, általában intelligensebbek is másoknál), de nagyon nehéz megtalálni azt a határvonalat, amíg még vicces valami, és nem bántó. Ha úgy érzed, hogy a barátaid szánt szándékkal rendszeresen átlépik ezt a határt, és olyan dolgokkal viccelnek, ami a párodnak rosszul esik, és ezt ők is tudják, akkor kezdheted sejteni, hogy valami nem stimmel.

Persze néhány rosszul sikerült poénért még nem kell leszedned a fejüket, de ha rendszeresen előfordul, hogy szándékosan fájó, kritikus dolgokkal viccelnek, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mennyire bírhatják a párodat.

Nem érdeklődnek a párod felől

Normális esetben nyilvánvaló, hogy minden pletykát, minden apró részletet tudni szeretnének a szerelmi életedről, hiszen a barátaid, és kíváncsiak – persze csak az egészséges határokon belül, de ki ne szeretne egy kicsit vájkálni a másik magánéletében?

Ha a barátaid ezt nem teszik, nem kérdezgetnek, úgy érzed, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mi történik a párkapcsolatodban, akkor valószínűsítheted, hogy ez azért van, mert nem igazán csípik a párodat. Könnyű észrevenni a változást: ha korábban érdekelte őket a szerelmi életed, és a randizós időszakban is érdeklődtek, most viszont egyáltalán nem kérdeznek, akkor ott valami nem stimmel.

Úgy tűnik, bármit szívesebben csinálnak, mint hogy vele legyenek

Ha a barátaid folyton kibújnak a közös programok alól, és ha mégis sikerül összehozni valamit, nem igazán keresik a barátod társaságát, az jelentheti azt, hogy nem kedvelik őt. Nagyon sokféleképpen megjelenhet ez a magatartás: lehet, hogy a programok megtörténnek, de inkább kínosak, mint jók, és érzed a feszültséget a levegőben. Ha veled szívesen találkoznak, de kettesben már nem vagytok olyan csábító ajánlat, akkor valószínűleg nem veled van a gond, egyszerűen csak nem szeretik a párodat.

Hogy mit tehetsz egy ilyen szituációban? Nagyon nehéz megmondani, hiszen szereted a barátaidat és a párodat is, nem akarod egyiküket sem megbántani. A legbölcsebb az, ha elmondod a barátaidnak, hogy kellemetlenül érzed magad a helyzettől, és hogy próbáljanak meg egy kicsit nyitni a párod felé.

Még az is lehet, hogy egész egyszerűen csak a személyiségek nem passzolnak – érdemes kiderítened, hogy mi a bajuk a barátaidnak a pároddal pontosan, hátha fel lehet oldani a konfliktust. Beszélj a pároddal is, hogy igyekezzen egy kicsit jobban – végül is az ő célja is az, hogy kijöjjön a barátaiddal, meg az is, hogy te boldog legyél.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!