Mindenki azt fogja mondani, hogy nagyon jó veled beszélgetni, ha beveted a hármas szabályt

Szirák Viki
Írta: ,

Valójában igazán egyszerű titka van annak, hogyan legyél még jobb a beszélgetésben, hogyan érd el azt, hogy az emberek szívesen álljanak le veled társalogni, fontosnak tartsák a véleményed, és minél jobban kedveljenek is téged. A hármas szabály ebben segít!

Egy pszichológus, William James szerint az emberek legnagyobb vágya az, hogy értékeljék őket és visszacsatolást kapjanak. Azonban a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy kizárólag saját magukkal vannak elfoglalva, és a beszélgetés közben eszükbe sem jut a másikkal törődni. De akár tetszik, akár nem, amikor társalogsz valakivel, ő nem csak a szavaidra reagál. Egyúttal arra is, hogy mennyire vagy tisztelettudó, hogyan fejezed ki magad, és mennyire vagy kedves; ha ezek nincsenek jelen, máris nem tartanak téged jó beszélgetőtársnak.

A hármas szabályt bevetve érheted el azt, hogy a hétköznapokban, vagy éppen egy munkahelyi megbeszélésen is felkeltsd az emberek figyelmét és érdeklődését.

1. Támaszd alá

Amikor komoly témáról van szó, mindig fontos, hogy ne csak a véleményedet hangoztasd. Mindegy, hogy a legjobb barátnődnek adsz tanácsot arról, hogy szakítson-e a pasijával vagy sem, vagy esetleg a főnöködnek próbálsz egy új ötletet eladni; a tények többet mondanak annál, amit te gondolsz. Az emberek nem érzik olyan erőteljesnek azt, ha valaki csak azt mondogatja, ő mit hisz, és ezt nem tudja alátámasztani. Fontos, hogy tudj olyan példákat felhozni, amikbe nem lehet belekötni.

Amikor a barátnőnek adnál tanácsot, mert tudod, hogy a pasija nem becsüli őt meg, hozz fel pár olyan korábbi példát, amit ő mesélt neked. Hogy a pasija múlt héten mit mondott neki, vagy hogyan viselkedett vele. Ahelyett, hogy azt hangoztatnád, te mennyire nem kedveled a srácot, inkább olyat mondj, amihez neki is van kötődése. A munkahelyednél is hasonló a helyzet. Amikor a főnöködnek beszélsz az új ötleteidről, ne csak azt mond, hogy szerinted ez miért klassz. Próbálj meg valamiféle kutatást készíteni, és abból felolvasni pár tényt, amibe nem lehet belekötni. Így máris jobb esélyekkel indulsz, és ezeket a trükköket bármilyen témában be is vetheted!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!