Barátságból szerelem? 5 indok, amiért megéri kockáztatni

Zabolai Margit
Írta: ,
Barátságból szerelem? 5 indok, amiért megéri kockáztatni

Kép forrása: unsplash

Azt mindenki tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha egy barátságból szerelem lesz: ha a kapcsolat mégsem működik, valószínűleg a barátság sem lesz már a régi, ha mégis megvan közöttetek a szikra, lehet, hogy érdemes kockáztatni. Volt már, hogy szerelmes lettél egy jó barátodba? Mi lett a dolog vége?

Jól ismeritek egymást Kép forrása: unsplash

A barátságból szövődött szerelem ötvözi egy hosszú kapcsolat bizalmát és egy új szerelem izgalmát, hiszen már jól ismeritek a másikat, fél szavakból is értitek egymást, képesek vagytok apró, bizalmas figyelmességekkel örömet szerezni a másiknak, ugyanakkor most új szempontból nézitek a kapcsolatotokat, és az újdonság varázsa mindenre rányomja a bélyegét.

Így azokat a gesztusokat, amik egy hosszabb kapcsolatban élő pár tesz meg egymásért, sokkal intenzívebben fogjátok megélni.

Könnyű elvenni a viták élét Kép forrása: unsplash

Nincs olyan harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat, amiben ne lennének néha viták. A valódi problémákat tényleg érdemes kibeszélni, de lássuk be, a párok néha hajlamosak ölre menni valójában jelentéktelen dolgokon – lásd a fogkrémes tubus esetét – csak azért, mert már belelovalták magukat a veszekedésbe.

Az ilyen helyzeteket a legjobb egy tréfával feloldani, még mielőtt túlhevülnének, ezt pedig, ha korábban már úgyis olyan sokat nevettetek együtt, és olyan sok régi poénotok van, amit csak ti értetek, nem lesz nehéz elérni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!