Barátok, akik nem véletlenül csöppentek az életedbe - ezt tanulhatod tőlük

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Barátok, akik nem véletlenül csöppentek az életedbe - ezt tanulhatod tőlük

Kép forrása: latanni/depositphotos.com

Mindannyiunk életútját kísérik közeli ismerősök, barátok és legjobb barátok. Mindenkitől tanulunk valamit, legyen szó jó, vagy éppen rossz dolgokról, ezek egyaránt hozzájárulnak személyes fejlődésünkhöz. Te hány barátodra ismersz rá az alábbi típusok közül?

Ez a barát akkor lép be az életedbe, illetve akkor aktivizálja magát igazán, amikor változtatásra van szükséged.

Nem biztos, hogy elsőre pozitív lesz a kapcsolatotok sőt, az is lehet, hogy pontosan azért romlik meg egy időre, mert az ő szerepe az ébresztés.

Márpedig természetes, hogy nehéz a hiányosságaiddal szembenézned, vagy rádöbbenned arra, hogy nagyon rossz úton haladsz és változtatnod kell.

Az ébresztő barátok tehát a szó szoros értelmében nem mindig barátok: általában csak utólag döbbenünk rá, mennyire sokat tettek az életünkhöz, és ekkor gyakran újból felvesszük velük a kapcsolatot.

A tanító barát Kép forrása: nd3000/Depositphotos

Ez a barát rendkívül inspiráló számodra, olyasvalaki, akire őszinte csodálattal felnézel. Lehet, hogy néha motoszkál benned egy kis féltékenység is irányába, de aztán elhessegeted, mert annyira kedves és törődő, hogy képtelen vagy irigyelni tőle az élet jó dolgait.

Ráadásul nagyon szívesen segít neked mindenben, rendszeresen ad tanácsokat, és bár sokszor azt érzed, a nyomába sem léphetsz, valójában rengeteget fejlődsz mellette. Már csak azzal is, hogy elgondolkozol bizonyos témákon, és kérdezel róluk – de szerencsére mellette könnyen tettekké alakíthatod ezeket a gondolatokat.

Ő arra figyelmeztet téged, hogy minden ember a saját sorának a kovácsa, és neked is tenned kell azért, hogy elérd a céljaidat.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján