Nem jössz ki az anyósoddal? Ezt tedd a béke érdekében

Gerber Petra
Írta: ,

Nagy valószínűséggel, ha most végig mennénk az utcán és megkérdeznék száz nőt, hogy milyen a viszonya az anyósával, húsz azt felelné, hogy még hajadon, a fennmaradó nyolcvan pedig fintorogva vállat vonna, és nem válaszolna semmit vagy éppen ránk zúdítaná a világ összes sérelmét, amit az anyósával szemben érez.

Higgyétek el a körülmény nem egyedi, ugyanis talán nem túlzás kimondani, hogy az egyik legérzékenyebb családi kapcsolat éppen az anyós-meny viszony. Persze rendre felmerül a kérdés, hogy mi lehet ennek a kényes helyzetnek a hátterében, ám mi most nem szeretnénk hosszú pszichológiai értekezésekbe kezdeni. Inkább hoztunk neked pár tippet, aminek segítségével te is hatékonyan megőrizheted a családi békét.

Ne lökd félre! Kép forrása: bridalguide.com

Fontos, hogy a mama ne érezze úgy, hogy háttérbe szorul. Persze egészséges kereteken belül, de tudnod kell és meg kell értened, hogy egy anya akkor is a kisfiának érzi a fiát, ha a kisfiam már elmúlt harminc és ténylegesen képes önállóan gondoskodni magáról.

Ezt te csak akkor értheted majd meg igazán, ha a te kisfiad is felnő és szerelembe esik. Addig persze érthető, hogy nehezen viseled el a mamát bizonyos helyzetekben, de ha szeretnéd a békét megőrizni, akkor próbálj vele együttérezni.

Akár kérj tőle tippeket, egy-egy fogás tekintetében vagy kérdezd meg, hogy ő hogyan szokott mosni. A tapasztalatai még jól jöhetnek és ő is hasznosnak fogja érezni magát.

 

Le a rosszalló tekintetekkel! Kép forrása: stylemepretty.com

Ne furcsállj semmit, amit ő csinál, hiszen minden család más és más szokásokkal rendelkezik.

Sokfélék vagyunk és épp ettől olyan izgalmas az élet.

Hiszen gondolj csak bele: azok a szokások, amiket az anyósod követ a párod számára teljesen természetesek, ha te ezeket nem nézed jó szemmel, nem csak az anyósod, de még a párod haragját is kivívhatod.

Egész biztos, hogy a te családodnak is vannak szokásai, hagyományai, fogadd hát el, hogy a választottadnál sincs ez másként.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019