A személyes kapcsolatok fontossága – hogyan fejleszd őket a mindennapokban?

Írta: ,

Ha sokszor azon kapod magad, hogy túl elfoglalt vagy, többször le kell mondanod az előre megbeszélt találkozókat, telefonon is alig van időd beszélni a barátaiddal és hiányzik az együtt töltött idő, akkor ez a néhány tipp neked szól. Segítünk, hogyan fejleszd a kapcsolataidat – csak néhány egyszerű lépés az egész!

1/6 Az időhiány problémája

Legtöbbször az elsődleges akadálya a kapcsolatok fenntartásának, hogy se neked, se a barátaidnak nincs annyi ideje, amennyire szükségetek lenne.

Megsúgjuk, hogy soha nem lesz annyi, legalábbis biztosan nem fogod úgy érezni, így a legjobb, ha ezzel nem foglalkozol többé.

Azt szokták mondani, hogy arra van időd, amire csinálsz, így légy egy kicsit kreatív és szabd meg magadnak, hogy hetente egy-két estét mindenképp a barátaidra szánsz!

Priorizálj! Kép forrása: hercampus.com

2/6 Priorizálj!

Még akkor is, ha nagyon igyekszel, nem biztos, hogy mindenkire jut majd elegendő időd.

Ez teljesen normális, hiszen sok barátod, ismerősöd van, akikkel szívesen találkozol.

Fontos azonban, hogy amikor eljön az a pont, hogy már magadat sem éred utol, akkor priorizálj!

Keresd meg azokat az embereket, akik valóban a barátaid, akik feltöltenek, akikre megéri időt és energiát fordítanod, és különböztesd meg azoktól, akikkel talán elég, ha kevesebbet találkozol.

Hozd össze őket! Kép forrása: shopstyle.com

3/6 Hozd össze őket!

Ha úgy érzed, hogy több olyan ember van, akivel szívesen töltesz időt, de sehogy sem tudod bezsúfolni a találkozókat és a programokat a naptáradba, akkor azt javasoljuk, hogy próbáld meg összehozni őket.

Szervezz olyan programokat, amelyeken több társaságot ismertetsz össze, hiszen így nem csak új kapcsolatok születhetnek, de neked is egyszerűbb, hogy nem kell mindenkivel külön találkoznod.

4/6 Csináld, amiben jó vagy

Ha szereted, amikor nálad vannak a barátaid, társasoztok, főztök vagy csak egyszerűen beszélgettek, akkor hívd át a társaságot magadhoz.

Jó, ha olyan embereket hívsz meg, akik találnak majd közös témát és nem a te személyed lesz az egyetlen, ami összeköti őket.

Tipp: Tarthattok tematikus estéket, vacsoracsatákat, mozis programot rutinszerűen, például minden hónap első szombatján, így mindenki előre tud kalkulálni az időpontokkal!

5/6 Légy kedves!

A kapcsolataid mozgatórugója a szeretet, a figyelmesség, a kedvesség.

Ezek nélkül nem működhet egy barátság, így figyelned kell, hogy ezeket a kulcselemeket soha ne felejtsd el.

Ha látod, hogy a barátodnak rossz napja van vagy tudod, hogy nehéz időszakon megy keresztül, akkor segíts neki apróságokkal és légy nagyon figyelmes.

Ez egy adok-kapok játék, te is azt fogod majd kapni, amit másoknak adsz.

Nyiss! Kép forrása: camillestyles.com

6/6 Nyiss!

Ha nem az a problémád, hogy túl sok ismerősöd és barátod van, akikkel nincs időd találkozni, hanem pont, hogy túl kevés, akkor itt az ideje, hogy tegyél valamit.

Számos módszer van arra, hogy hogyan tudsz kapcsolatba lépni emberekkel; ott a Facebook, a telefon, a különböző programok, amelyeken bárkivel megismerkedhetsz.

Fontos, hogy te is légy nyitott, kérdezz, érdeklődj, emeld fel a mobilod, hiszen a törődés az egyik legfontosabb, amit a másiknak adhatsz.