A lelki társadnak gondoltad, mégis vége lett? Ez állhat a háttérben!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A lelki társadnak gondoltad, mégis vége lett? Ez állhat a háttérben!

Kép forrása: eligiblemagazine.com

Szinte mindenkivel előfordul, hogy felbukkan valaki az életében, akiről azt gondolja, ő most tényleg az igazi lehet – aztán kiderül, hogy hatalmasat tévedett. Ezek az érzések azonban nem csak a szerelemre korlátozódhatnak, hanem a barátságokra is. Amikor már úgy érzed, örök életre szóló barátra leltél, történik valami, és annyira eltávolodtok, hogy esélyetek sincs az újrakezdésre. De vajon miért?

A lelki társ, aki a legjobb barátod (is) Kép forrása: makenna--alyse.tumblr.com

Annyira kézenfekvőnek tűnt minden, teljesen egyértelmű volt, hogy ti barátok, vagy éppen egy pár lesztek. Az első pillanattól fogva jól megértettétek egymást és órákig tudtatok beszélgetni úgy, hogy észre sem vettétek, mennyire elrohant az idő.

Azért is lehetsz nagyon csalódott, mert ez a lelki társi kapcsolat messze nem rövid időre szólt, valószínű sok-sok évet ölelt fel a barátságotok, vagy a szerelmetek.

Aztán egyszer csak történt valami: akár egy félreértett mondat, akár az életkörülményeitek változása miatt, de elkezdtetek eltávolodni. Nem volt ez egy fontos dolog sőt, mondhatjuk apróságnak. Mégis annyira közétek ékelődött, hogy hangos szó nélkül, szép csendben végleg eltávolodtatok.

Miért lett vége? Kép forrása: eroswoman.tumblr.com

Minden bizonnyal pontosan azért történt az eltávolodás, mert annyira egy hullámhosszon voltatok, hogy tudat alatt képtelenek voltatok elfogadni az ellentétet.

Egyszerűen nem illett bele a sok-sok évnyi mély egyetértés után, hogy valamiben immáron eltér a véleményetek, vagy valamiről másként gondolkodtok.

Ez mély nyomot hagyott bennetek, és utána teljesen kiéleztétek a figyelmeteket az apró bántásokra, sértésekre, azokra, amiket korábban észre sem vettetek, vagy nemes egyszerűséggel viccnek fogtatok fel.

Ebben persze sok körülmény is közrejátszhatott, de a lényegen sajnos már ez sem változat semmit.