A lelki társadnak gondoltad, mégis vége lett? Ez állhat a háttérben!

Írta: ,

Szinte mindenkivel előfordul, hogy felbukkan valaki az életében, akiről azt gondolja, ő most tényleg az igazi lehet – aztán kiderül, hogy hatalmasat tévedett. Ezek az érzések azonban nem csak a szerelemre korlátozódhatnak, hanem a barátságokra is. Amikor már úgy érzed, örök életre szóló barátra leltél, történik valami, és annyira eltávolodtok, hogy esélyetek sincs az újrakezdésre. De vajon miért?

A lelki társ, aki a legjobb barátod (is) Kép forrása: makenna--alyse.tumblr.com

1/6 A lelki társ, aki a legjobb barátod (is)

Annyira kézenfekvőnek tűnt minden, teljesen egyértelmű volt, hogy ti barátok, vagy éppen egy pár lesztek. Az első pillanattól fogva jól megértettétek egymást és órákig tudtatok beszélgetni úgy, hogy észre sem vettétek, mennyire elrohant az idő.

Azért is lehetsz nagyon csalódott, mert ez a lelki társi kapcsolat messze nem rövid időre szólt, valószínű sok-sok évet ölelt fel a barátságotok, vagy a szerelmetek.

Aztán egyszer csak történt valami: akár egy félreértett mondat, akár az életkörülményeitek változása miatt, de elkezdtetek eltávolodni. Nem volt ez egy fontos dolog sőt, mondhatjuk apróságnak. Mégis annyira közétek ékelődött, hogy hangos szó nélkül, szép csendben végleg eltávolodtatok.

Miért lett vége? Kép forrása: eroswoman.tumblr.com

2/6 Miért lett vége?

Minden bizonnyal pontosan azért történt az eltávolodás, mert annyira egy hullámhosszon voltatok, hogy tudat alatt képtelenek voltatok elfogadni az ellentétet.

Egyszerűen nem illett bele a sok-sok évnyi mély egyetértés után, hogy valamiben immáron eltér a véleményetek, vagy valamiről másként gondolkodtok.

Ez mély nyomot hagyott bennetek, és utána teljesen kiéleztétek a figyelmeteket az apró bántásokra, sértésekre, azokra, amiket korábban észre sem vettetek, vagy nemes egyszerűséggel viccnek fogtatok fel.

Ebben persze sok körülmény is közrejátszhatott, de a lényegen sajnos már ez sem változat semmit.

A lelki társ, aki először csak idegesít Kép forrása: samlandreth.com

3/6 A lelki társ, aki először csak idegesít

Ez az ember leginkább azzal hívja fel magára a figyelmedet, hogy úgy tűnik, szánt szándékkal idegesít, esetleg direkt tesz keresztbe neked. Mondhatjuk, szinte villámcsapásként robban be az életedbe, és fel sem merül benned, hogy valaha megszereted, vagy akár egy hullámhosszra kerültök.

Leginkább azt érzed, a hátadon feláll tőle a szőr, végtelenül bosszantó, állandóan csak rombolja a terveidet.

Aztán valahol, valahogy következik egy fordulat, talán csak annyi, hogy végre normálisan elbeszélgethettek egymással, és minden megváltozik. Akár barátság, akár szerelem szövődik a kapcsolatból, az biztos, hogy szenvedélyes és érdekes lesz.

Miért lett vége? Kép forrása: bytezza.com

4/6 Miért lett vége?

Bár úgy tűnhetett, nagyon hasonlítotok, és egy rugóra jártok, valószínűleg inkább egymás ellentétei vagytok. Ezért volt a kezdetleges rossz érzésed, ezért jöttek egymás után a bosszantó körülmények.

Az ilyen lelki társak, amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan is távoznak. Akár egy heves vita, bántó szakítás után, de szinte nyomtalanul felszívódnak, csak fájdalmat és romokat hagyva maguk után.

Előbbi legalább segíti a feldolgozást, a továbblépést, ám nagyon sokáig ott maradhat benned a tüske, és egyszerűen értetlenül állhatsz a történtek előtt, amin a legkevésbé sincs mit csodálkozni.

A lelki társ, aki a modern kor szüleménye

5/6 A lelki társ, aki a modern kor szüleménye

Ez a lelki társ az, aki jelen is van az életedben, meg nem is.

Gyakori, hogy egyfajta távkapcsolatról beszélünk, az is lehet, hogy az interneten ismerkedtetek meg és még sosem találkoztatok személyesen. Nem kizárólag szerelem lehet ez a viszony, könnyen előfordulhat, hogy csak barátság marad.

Úgy számítotok és támaszkodtok egymásra, mintha ez teljesen magától értetődő lenne, ám amikor végre személyesen találkoztok, sokkal kevésbé találjátok a helyeteket. Ezért aztán inkább online beszélgetésre korlátozzátok a kapcsolattartást, abban viszont igazán kiválóan teljesítetek.

 

Vajon vége lesz? Kép forrása: laurenconrad.com

6/6 Vajon vége lesz?

Ezek a lelki társi viszonyok nem szakadnak meg túl nagy eséllyel, hiszen nem igénylik azt az érintkezést, amit a többi kapcsolat jellemző módon megkövetel.

Kevesebb lehet bennük a konfliktus és a félreértés, ám pont a távolság miatt előfordulhat időnként az eltávolodás.

Ez azt jelenti, hogy néha napokon keresztül többször is írtok egymásnak, máskor meg hónapokig semmi.

Aztán jön egy köszöntés, vagy egy probléma, amit jó lenne valakivel megbeszélni: ekkor újra felveszitek a közös fonalat, és az egész kezdődik elölről, ismét úgy beszéltek egymással, mintha semmilyen szünet nem állt volna közétek.