A leggyakoribb okok, amik tönkreteszik az új barátságokat

Zabolai Margit
Írta: ,
A leggyakoribb okok, amik tönkreteszik az új barátságokat

Életünk során folyamatosan új és új kapcsolatokat kötünk – barátkozunk kollégákkal, a családdal, akinek a gyereke együtt jár úszni a miénkkel, vagy a nővel, aki mindig mellettünk teker az edzőteremben. A folyamat azonban, ahogy egy ismeretségből barátság lesz, nagyon érzékeny és törékeny. Azok, akik elrontják, többnyire ezeket a hibákat követik el a pszichológusok szerint.

Nem kérdezel, nem keresed

Beszélgetsz egy kicsit a másik anyukával, amíg a gyerekre vártok, és megígéred, hogy odaadod neki a csokis sütid receptjét. Egy kollégád kávéfőzés közben elpanaszolja, hogy a szomszédja beáztatta, és most papírok tömkelegét kell kitöltenie a biztosítónak. 

Ezek az apró mozzanatok lehetnek a holtpontok, ahol felszínes ismeretségből a kapcsolat barátságba lendül át. Feltéve, hogy tényleg elviszed legközelebb azt a receptet, vagy két nap múlva megkérdezed a munkatársadat, hogy boldogult-e a bürokráciával. 

 
Sokan azzal rontják el az új barátságokat, hogy nem kérdeznek, nem keresik a másikat, hagyják kihűlni a dolgot.
Hagyod, hogy egy hibád megbénítson

Rendben, lehet, hogy elsütöttél egy olyan viccet, amit nem kellett volna, vagy nem tudtad felvenni a telefont abban az időpontban, amikor pedig megbeszéltétek, hogy keresitek egymást. Ez után sokan zavarba jönnek, kényelmetlenül érzik magukat, és inkább felfüggesztik a kapcsolatot.

Pedig egy-egy ilyen kezdeti ballépésen könnyebb túllépni, mint hinnéd. Ha cselekszel, a dolog gyorsan feledésbe merül.
Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató