8 dolog, ami minden lakótársnak ismerős

Írta: ,

A filmeknek és sorozatoknak köszönhetően biztos voltál benne, hogy hatalmas buli lesz összeköltözni egy (vagy akár több) barátnőddel, és a szabadidőtök minden pillanatát együtt fogjátok tölteni. Éjszakába nyúló beszélgetések, filmnézéssel eltöltött vasárnap délutánok – de rövidesen rá kellett jönnöd, hogy az összeköltözés ennél sokkal több dologból áll össze. Az alábbi 8 helyzet például minden lakótársnak ismerősen hangzik!

Ohh, azok a mosatlanok… Kép forrása: reference.com

1/8 Ohh, azok a mosatlanok…

Minden lakótárs tudja, hogy a takarítás kényes kérdés, és emiatt könnyen egy konfliktus kellős közepén találhatjátok magatokat.

Mindegy, hogy a mosatlan edényekről vagy a fürdőkád tisztaságáról van szó, akadnak olyan részei a lakásnak (és az együttélésnek), ami például számodra magától értetődő, míg a barátnődnek kevésbé – és ez oda-vissza igaz.

De az tuti, hogy a "ki mosogasson ma?" kérdés nem egyszer felmerült már köztetek.

Hajszálak mindenütt Kép forrása: self.com

2/8 Hajszálak mindenütt

Azt már kislány korod óta tudod, hogy a hosszú hajnak megvannak a hátrányai, és ez nem csak a sokáig tartó fésülködésben, no meg nyári extra vállmelegítésben merül ki.

A hajszálak mindenhol megjelennek: a szőnyegen, a lepedőn, az íróasztalon, ha pedig ketten éltek a lakásban, ez dupla annyi problémát is jelent.

Persze ez leginkább a fürdőszobában tetőzik, hiszen a kád állandó dugulása már az első hetektől kezdve ismerősen hangzik, és nagyon úgy tűnik, hogy sosem lehet ezt a problémát rendesen megoldani.

Váratlan táncpartyk Kép forrása: classy-texan.tumblr.com

3/8 Váratlan táncpartyk

A legjobb táncpartyk köztudottan a konyhában vannak!

Amikor megszólal egy pörgős dallam, biztosan te is mindig táncra perdülsz, hiszen nincs is jobb módszer a stressz-oldásra egy kis vidám ugrándozásnál.

És a buli sokkal szórakoztatóbb, ha csatlakozik hozzád a legjobb barátnőd, és viccesebbnél viccesebb mozdulatokkal nevettetitek meg egymást.

Filmnézős esték minden mennyiségben Kép forrása: heretique.tumblr.com

4/8 Filmnézős esték minden mennyiségben

Ismered azt az érzést, amikor nincs kedved otthon üldögélni egyedül, de valahogy kimozdulni se nagyon?

Ha az egyik legjobb barátnőddel élsz együtt, ez egy csapásra megoldódik – a közös mozizások ugyanis relaxáló, mégis társasági programnak számítanak.

Ráadásul a problémáidat is ki tudod zárni közben, hiszen kinek jut eszébe a munka vagy a legutóbbi párkapcsolati vita, amikor a kedvenc sorozatotok évadzáróját izguljátok épp végig?

Randi-ellenőrzések Kép forrása: stylemepretty.com

5/8 Randi-ellenőrzések

Mivel barátnők vagytok, a randikról valószínűleg akkor is értesülnél, ha nem együtt laknátok – így viszont tényleg mindent első kézből tudhatsz meg!

Pláne, ha a srác házhoz jön a barátnőd elé, és te az ablakból már előre lecsekkolhatod, kivel is találkozik aznap este.

Egyszerűen nem tudjátok eltitkolni egymás elől a szerelmi életetek alakulását!

Halk osonás

6/8 Halk osonás

Hajnali 2 van, neked pedig muszáj kisurrannod a mosdóba. Esetleg mindjárt reggel lesz, te pedig most értél haza egy buliból.

Ilyenkor igazi ninjává változol, aki megpróbál a korom sötétben, néma csendben eljutni a célig – ami majdnem sikerül is, de természetesen az utolsó pillanatban mégis belerúgsz az ajtó előtt felejtett cipőbe, vagy levered az asztalon heverő könyvet.

Egy kis gyakorlás után viszont mindketten belejöttök az éjszakai osonásba, és tökéletes technikát fejlesztetek ki!

7/8 Beszélgetések hajnali kettőig

Az biztos, hogy az egyik legszuperebb része a lakótársi életnek az, amikor hajnali kettőkor is ébren vagytok, és beszélgettek.

A témák pedig tényleg nagyon sokszínűek: kezdve azzal, hogy "láttad, milyen aranyos kutyája van a szomszédnak?", egészen addig, hogy "mikor jön legközelebb a Halley-üstökös?".

Ezek a furcsa párbeszédek pedig tényleg képesek megerősíteni a barátságotokat.

Állandó csetelések Kép forrása: creativemarket.com

8/8 Állandó csetelések

Az, hogy egy lakásban éltek, még nem jelenti azt, hogy Facebookon már nem is beszélgettek egymással. Sőt!

Mióta összeköltöztetek, még több üzenettel bombázzátok egymást: vicces képek, videók, bevásárlási lista és egyéb hasznos infók.

Amikor pedig valamelyikőtök elutazik pár napra, biztosak lehettek abban, hogy a neten keresztül folyamatosan beszélgettek egymással!