5+1 trükk, amivel megtanulsz olvasni másokban

Szirák Viki
Írta: ,

Jó lenne, ha tudnád, mit gondolnak a kollégáid? Néha szeretnél belelátni a párod fejébe, hogy megtudd, épp merre jár gondolatban? Néhány hatékony pszichológiai trükk segíthet abban, hogy profi módon olvass az emberek mozdulataiból, szavaiból, vagy akár a mimikájukból!

Nyitott gondolkodás Kép forrása: unsplash.com

Az első, és egyben legfontosabb lépés, hogy legyél maximálisan nyitott.

Az emberek sokszor elkövetik azt a hibát, hogy úgy vonnak le következtetéseket másokról, hogy nem is ismerik őket, abból kiindulva, hogy ők mit tennének vagy mondanának bizonyos helyzetekben.

Pedig hidd el, a többség biztosan nem olyan, mint te, sőt, nincs még egy olyan ember sem a világon, akivel pontosan ugyanúgy gondolkodnátok!

Ezért mostantól minden személyt és szituációt közelíts meg objektíven, és ne hagyd, hogy az érzéseid, korábbi tapasztalataid befolyásoljanak.

A külső megjelenés Kép forrása: unsplash.com

A szakértők javasolják, hogy mindig figyeld meg alaposan, ki mit visel.

Az öltözékek, kiegészítők, divatos cipők alapján egyértelműen látszik, hogy ambiciózus személy áll veled szemben, aki sikerre törekszik?

Vagy kényelmes pólóban és nadrágban jelenik meg, ami arra utal, hogy nem foglalkozik mások véleményével, és a kényelmet részesíti előnyben?

Esetleg Buddhát ábrázoló nyakláncot hord, amiből sejthető, hogy spirituális alkat?

Minden apró részletet érdemes megnézned, mert a színvilágból, sőt, a ruhák minőségéből is rengeteg dolgot megállapíthatsz valakiről és a beállítottságáról.

Sőt, érdemes objektíven felmérned azt, hogy a te megjelenésedből mi szűrődik le másoknak.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!