5 ok, amiért igenis jó, ha a barátságból szerelem lesz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 ok, amiért igenis jó, ha a barátságból szerelem lesz

Azt mindenki tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha egy barátságból szerelem lesz: ha a kapcsolat mégsem működik, valószínűleg a barátság sem lesz már a régi, ha mégis megvan közöttetek a szikra, lehet, hogy érdemes kockáztatni. Volt már, hogy szerelmes lettél egy jó barátodba? Mi lett a dolog vége?

Már úgy sincs visszaút

A barátságból szövődött szerelmek elég ritkán születnek úgy, hogy egy finom kávé mellett megbeszélitek, érdemes lenne szerencsét próbálnotok egymás mellett.

Sokkal valószínűbb, hogy egyszer csak kipattan egy szikra, és hirtelen úgy kezdetek el nézni a másikra, ahogyan korábban még nem.

Ha a szerelmi kapcsolat ellen azt az egyetlen érvet tudjátok felhozni, hogy féltek, rámehet a barátságotok, arról már lecsúsztatok: ha el is fojtjátok a vonzalmat, a kapcsolatotok valószínűleg már úgy sem lesz a régi, nem fogtok örülni, ha a másik járni kezd valakivel, és nem tudtuk többé semlegesen tekinteni egymásra. Akkor meg már miért ne adnátok egy esélyt a dolognak?

Jól ismeritek egymást

A barátságból szövődött szerelem ötvözi egy hosszú kapcsolat bizalmát és egy új szerelem izgalmát, hiszen már jól ismeritek a másikat, fél szavakból is értitek egymást, képesek vagytok apró, bizalmas figyelmességekkel örömet szerezni a másiknak, ugyanakkor most új szempontból nézitek a kapcsolatotokat, és az újdonság varázsa mindenre rányomja a bélyegét.

Így azokat a gesztusokat, amik egy hosszabb kapcsolatban élő pár tesz meg egymásért, sokkal intenzívebben fogjátok megélni.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba