5 ok, amiért igenis jó, ha a barátságból szerelem lesz

5 ok, amiért igenis jó, ha a barátságból szerelem lesz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 ok, amiért igenis jó, ha a barátságból szerelem lesz

Azt mindenki tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha egy barátságból szerelem lesz: ha a kapcsolat mégsem működik, valószínűleg a barátság sem lesz már a régi, ha mégis megvan közöttetek a szikra, lehet, hogy érdemes kockáztatni. Volt már, hogy szerelmes lettél egy jó barátodba? Mi lett a dolog vége?

Már úgy sincs visszaút

A barátságból szövődött szerelmek elég ritkán születnek úgy, hogy egy finom kávé mellett megbeszélitek, érdemes lenne szerencsét próbálnotok egymás mellett.

Sokkal valószínűbb, hogy egyszer csak kipattan egy szikra, és hirtelen úgy kezdetek el nézni a másikra, ahogyan korábban még nem.

Ha a szerelmi kapcsolat ellen azt az egyetlen érvet tudjátok felhozni, hogy féltek, rámehet a barátságotok, arról már lecsúsztatok: ha el is fojtjátok a vonzalmat, a kapcsolatotok valószínűleg már úgy sem lesz a régi, nem fogtok örülni, ha a másik járni kezd valakivel, és nem tudtuk többé semlegesen tekinteni egymásra.

Akkor meg már miért ne adnátok egy esélyt a dolognak?

Jól ismeritek egymást

A barátságból szövődött szerelem ötvözi egy hosszú kapcsolat bizalmát és egy új szerelem izgalmát, hiszen már jól ismeritek a másikat, fél szavakból is értitek egymást, képesek vagytok apró, bizalmas figyelmességekkel örömet szerezni a másiknak, ugyanakkor most új szempontból nézitek a kapcsolatotokat, és az újdonság varázsa mindenre rányomja a bélyegét.

Így azokat a gesztusokat, amik egy hosszabb kapcsolatban élő pár tesz meg egymásért, sokkal intenzívebben fogjátok megélni.

Könnyű elvenni a viták élét

Nincs olyan harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat, amiben ne lennének néha viták. A valódi problémákat tényleg érdemes kibeszélni, de lássuk be, a párok néha hajlamosak ölre menni valójában jelentéktelen dolgokon – lásd a fogkrémes tubus esetét – csak azért, mert már belelovalták magukat a veszekedésbe.

Az ilyen helyzeteket a legjobb egy tréfával feloldani, még mielőtt túlhevülnének, ezt pedig, ha korábban már úgyis olyan sokat nevettetek együtt, és olyan sok régi poénotok van, amit csak ti értetek, nem lesz nehéz elérni.

Sokkal jobb lehet a szex

Sokan félnek attól, hogy egy ennyire intim helyzetben nem tudnak majd feloldódni a másik előtt, nem tudják levetkőzni a régi beidegződéseket.

Ugyanakkor sokan mondják, hogy ha a kezdeti feszengésen sikerül átlépnetek, akkor az együttlétek sokkal élvezetesebbek lehetnek, hiszen ez azért mégiscsak a kölcsönös bizalmon, az intimitás megélésén alapszik, ez pedig nektek sokkal jobban mehet, mint azoknak, akik még csak most ismerkednek.

Nincsenek kínos bemutatkozások

Egy új kapcsolatban mindig ott bujkál a félelem: mit fog szólni választottunkhoz a család és a barátok, és vajon rólunk mit gondol majd a szerelmünk családja és haveri köre?

Ha régi barátok vagytok, akkor ezt jó eséllyel megúszhatjátok, hiszen valószínűleg ismeritek egymás legközelebbi rokonait, a baráti körötök nagy része pedig akár azonos is lehet.

Így nem kell attól félned, hogy a barátaid nem fogadják majd el a párodat, vagy esetleg ő érzi magát kínosan feszengve a családi rendezvényeken, hiszen tulajdonképpen minden ugyanúgy történik majd, ahogy eddig – csak ezentúl kicsit szorosabban ültök majd egymás mellet.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!