5 mondat, amit soha ne mondj egy másik nőnek

Balatoni Dóra
Írta: ,

Legyen szó irigységről vagy jószándékról, előfordul, hogy nőként nőknek teszünk olyan megjegyzéseket, amelyet már a kimondásuk pillanatában megbánunk. Lehet, hogy nem direkt volt, de még a saját barátnőinket is megbánthatjuk azzal, ha nem megfelelően bánunk a szavakkal. Nézzük, melyek azok a mondatok, amelyeket egyáltalán nem veszünk jónéven!

Szingli nőnek: „Egy napon te is találsz majd magadnak valakit!” Kép forrása: javiindy

Na, persze, könnyű azt mondani! Mind tudjuk, hogy az illető kedvességnek és biztatásnak szánta a mondatot, de egy kicsit mégis úgy hangzik, mintha szánalomból mondta volna.

Ha épp nem vágysz párra és tökéletesen boldog vagy szingli életeddel, akkor valószínűleg lepereg rólad ez a pár szó, de ha már hónapok óta küzdesz az egyedülléttel és minden vágyad, hogy végre megtaláld a Nagy Őt, akkor legfeljebb keserűen mosolyoghatsz rajta.

Gyermektelen nőnek: „Csak nehogy kifuss az időből!” Kép forrása: uroszunic

Harmincas éveid felé jársz és folyton csak a gyermektémával zaklatnak? A családi összejöveteleket soha nem úszod meg azzal a kérdéssel, hogy mikor lesz már kisbabád, ráadásul a barátnőid is lassan mind családot alapítanak?

Ez gyakran elég frusztráló lehet és a „csak nehogy kifuss az időből” mondattal csak rátesznek egy lapáttal. A te életed, te döntesz arról, mikor szeretnél szülni, ha pedig még meg sem találtad az igazit, akkor miért sietnél vele?

Arról nem is beszélve, hogy vannak olyanok, akik tökéletesen boldog életet élnek párjukkal és a közös macskájukkal és nem is vágynak ennél többre.