5 jó tanács, ha a barátnőiddel élsz együtt

Írta: ,

Barátnőkkel összeköltözni mindig nagy buli, ráadásul rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodhatsz az együttélés alatt. Elmélyülhet a barátságotok, de akár meg is szakadhat, ugyanakkor ez ne szegje kedved, hiszen ez a tökéletes időszak arra, hogy igazán éljetek. Így amikor bekopogtat az ajtódon Mr. Big, már készen fogsz állni arra, hogy lehorgonyozz egy férfi mellett. Előtte viszont pár jó tanács, hogy a csajokkal is működjön a lakótársi viszony!

Fogadjátok el egymást! Kép forrása: the-wonderblog.tumblr.com

1/5 Fogadjátok el egymást!

Nyilván azért vagytok barátnők, mert szeretitek egymást, de egészen más, amikor heti kétszer találkoztok, és az is, amikor együtt éltek.

Mindenki mást hoz otthonról, ezért először az a legnagyobb feladatotok, hogy elfogadjátok egymást és azt, hogy nem kell mindenben egyeznetek, illetve egyetértenetek.

Az elején még nagy a rózsaszín köd, hiszen imádjátok, hogy nem kell többé magas telefonszámlákat fizetnetek, de ügyeljetek arra, hogy ez az öröm hosszú távon is megmaradjon. A lényeg, hogy inkább próbáljátok meg elfogadni, és nem megváltoztatni a másikat!

Beszéljetek meg mindent! Kép forrása: shopstyle.com

2/5 Beszéljetek meg mindent!

Legyetek nyíltak és őszinték egymással; ha valami zavar, akkor inkább beszéld meg a barátnőddel, mert nincs olyan probléma, amire ne találhatnátok megoldást.

Ha például őrületbe kerget a rengeteg hajszál a lakásban, amit a barátnőd hagy maga után, akkor két dolgot tehetsz: vagy összeszeded te magad és kidobod a kukába (mert valljuk be, ez azért nem nagy fáradság), vagy megkéred, hogy szedje fel ő, és a jövőben is figyeljen rá, mert téged ez zavar.

Nyugi, biztos, hogy ezért nem fog megsértődni, sőt értékelni fogja az őszinteségedet. Ugyanakkor, ha ő áll elő hasonló kéréssel, akkor te is kedvezz neki.

Legyen buli a takarítás! Kép forrása: fashiongrunge.com

3/5 Legyen buli a takarítás!

Az is jó módszer, ha beosztjátok, ki mikor takarít, de szerintünk sokkal nagyobb buli, ha közösen csináljátok.

Tegyétek be a kedvenc zenéteket, és csináljatok a takarításból szórakozást (már amennyire ez lehetséges).

Ha tudod, hogy valamelyikőtöknek húzós hete lesz, akkor igazán megtehetsz annyit, hogy átvállalod a heti takarítást, de ez semmiképpen ne adjon okot neheztelésre.

Lepjétek meg egymást Kép forrása: makelifeeasier.pl

4/5 Lepjétek meg egymást

Bizony jólesik egy fárasztó nap után, ha hazamegyünk, és valami olyan dolog fogad minket, amitől egyből jobb kedvünk lesz, hát még akkor, ha a barátnőnktől kapjuk. Néhanapján lepjétek meg egymást valamivel, mert a törődés minden emberi kapcsolatban nagyon fontos.

Mivel együtt éltek, ezért akarva-akaratlanul egy kis családdá váltok, éppen ezért fontos, hogy figyeljetek egymásra. Például elkészítheted a barátnőd kedvenc sütijét és mellé a kedvenc koktélját – ezzel tuti, hogy szuper estét varázsolsz neki.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csak éreztesd, hogy fontos neked.

Tartsátok tiszteletben egymás intim szféráját Kép forrása: flickr.com

5/5 Tartsátok tiszteletben egymás intim szféráját

Az együttélés során nagyon fontos, hogy mindenkinek meglegyen a kis személyes tere, ahova elvonulhat. Fontos, hogy ezt tartsátok is tiszteletben! Lehet, hogy éppen a legjobb barátnőddel élsz együtt, de néhanapján neki is lehetnek olyan pillanatai, amikor egyedül szeretne lenni.

Így ne állj neki megállás nélkül azt kérdezgetni, hogy mi a baja, hanem csak hagyd, hogy kicsit egyedül lehessen.

Később úgyis te leszel az első, akinek beszámol, addig viszont légy te a megértő barátnő, és inkább ugorj le a boltba egy kis nasiért. Később jól fog jönni a csajos beszélgetéshez. :)