5 jele annak, hogy életre szóló barátságot kötöttél

Írta: ,

Barátok jönnek-mennek, nem igaz? Részben biztosan. Akadhatnak viszont olyanok is, akik hosszú távon, akár egy életen keresztül melletted maradnak – még akkor is, ha nem tartózkodtok egymás közelében fizikailag. Összegyűjtöttük, milyen jelek tanúskodnak róla, hogy megtaláltad az „öribaridat”!

Időt szántok egymásra

1/5 Időt szántok egymásra

Manapság az idő a legdrágább kincs. Mindenki rohan valami után, hiszen a munkában és a magánéletben is helyt kell állni.

Felnőtt fejjel valószínűleg már nem teheted meg, hogy hétköznap éjjel kettőig koktélozz a barátnőddel.

Az igaz barátságot azonban ilyesmi nem viselheti meg, hiszen vagytok annyira fontosak a másik számára, hogy időt találjatok a kommunikációra – még akkor is, ha ez fizikailag látszólag lehetetlen.


Emlékszel? 5 lecke a barátságról, amit a játszótéren tanulhattál meg


Persze, valószínűleg némi tervezés szükséges ahhoz, hogy ez működjön. Mégis mindketten tiszta szívből örültök, amikor végre sikerül összehozni egy közös kávézást, vagy egy félórás telefonbeszélgetést.

Nem teher számotokra a kapcsolattartás, így könnyebben tudjátok megoldani.

Kíméletlenül őszinték vagytok

2/5 Kíméletlenül őszinték vagytok

A stresszmentes kommunikáció titka, hogy mindig azt mondod a másiknak, amit az éppen hallani akar. Igen ám, csakhogy ez egyikőtöknek sem segít a személyiségfejlődésben.

A teljes őszinteség luxusát viszont tényleg csak azokkal szemben engedheted meg, akikkel színtiszta szeretet köt össze.

Nőként még nehezebb feladat gyakorolni az ilyesmit, mint férfiként, mivel mi sokkal többet szoktunk agyalni rajta, hogy vajon mit gondol és érez majd a másik.

Pedig vannak pillanatok, amikor az őszinteség éppen a megértés és a féltés jele, s a barátnődnek pont erre van szüksége tőled, esetleg neked tőle. Ha ezt meg tudjátok adni egymásnak, nem holmi csajos haverság van köztetek.

Sokat nevettek

3/5 Sokat nevettek

Ha folyton hasfájásig kacagjátok magatokat egymás társaságában, az azt jelenti, hogy igen szoros érzelmi viszonyt sikerült kialakítanotok.

Talán még sosem gondoltad végig, de pszichológiai tény, hogy a nevetés a kötődés és a csoportkohézió egyik leglényegesebb fokmérője.

Ezt bizonyítja, hogy maga a cselekvésforma az evolúció során alakult ki, mégpedig a rendkívül szociábilis, azaz társaságkedvelő és falkában élő állatok körében.

Úgyhogy eszedbe ne jusson a szellemi épségetek miatt aggódni, amikor egyszerre visítotok fel a látszólag teljesen ártalmatlan „szerszám” szó láttán!

Bajban is számíthattok egymásra

4/5 Bajban is számíthattok egymásra

Amikor éppen nehéz időszakon mész keresztül, ki áll melletted?

A válasz alapján fél percen belül kiderül, kinek van esélye arra, hogy nagyon-nagyon sokáig a barátod legyen.

Nem számít, hogy pontosan milyen élethelyzetről van szó – életre szóló barátság esetén a másik fél mindig ott van, támogat és féltve aggódik.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy minden kockázatos döntésre rábólint: az imént kifejtettük, hogy a kritikának is megvan a maga helye egy kapcsolatban.

Ha viszont éppen bajban vagy, fejmosás helyett tényleg több értelme lehet egy kis érzelmi támogatásnak. Egy igaz barát ilyenkor sohasem hagy magadra. 

Elfogadjátok egymás „hibáit”

5/5 Elfogadjátok egymás „hibáit”

Mindenkinek megvannak a maga furcsaságai, melyek a saját maga számára teljesen természetesek.

Két ember találkozásakor kétfajta szocializáció, két tapasztalatanyag és két személyiség kerül egymással szembe, tehát lényegében lehetetlen, hogy mindenben 100%-ig egyetértsetek – és ez így helyes.

Előfordulhat, hogy valakinek pont a „hibáit” kedveled a legjobban, mert képes vagy annyira ítélkezésmentesen tekinteni a lényére.

Ilyen az, amikor a barátnőd röfiket megszégyenítő horkantással kacag fel, vagy mindenhonnan késik tíz percet. A legjobb, ha kacagva tudtok beszélni róla, milyen gikszerei vannak a másiknak.

Neked van olyan barátságod, amiről feltételezed, hogy talán egy életre szól?