5 dolog, amit cikinek gondolunk a barátaink előtt, pedig egyáltalán nem az

Írta: ,

Néha mindenkivel előfordul, hogy nagyon rágörcsöl egy-egy jelentéktelen dologra, aztán persze később jót nevet magán, hogy mégis miért kellett egy apróság miatt ennyire izgulnia? Pláne, ha az ember barátairól van szó. Bár szeretjük őket, néha még előttük is képesek vagyunk másnak mutatkozni, pedig a barátok pont attól barátok, hogy olyannak szeretnek és fogadnak el, amilyen vagy.

A szingli lét Kép forrása: lookbook.nu

1/5 A szingli lét

Oké, kinek ne lenne egy ismerőse, akit éppen most jegyeztek el, vagy vált édesanyává? Korunk áldása, vagy átka pedig, hogy természetesen erről egyből értesülhetünk is. No, de mi van azokkal a szegény szingli nőkkel, akik még a közelében sincsenek hasonló terveknek?

Hát semmi! Főleg nem a barátok előtt. Ez is egy állapot, ami akár napról napra változhat. Lehet, hogy ma még valaki boldog kapcsolatban él, de ez korántsem biztos, hogy egy élethosszig tartó állapot.

Ahogy a szingliség sem, szóval ne érezz szégyenérzetet a barátok előtt, ha éppen nincs senki az életedben.

Ilyenkor sokat segít, ha a másik tábor helyébe képzeled magad. Vajon te is szánakozva tekintenél a barátnődre, ha nem élne párkapcsolatban? Na ugye, hogy nem!

A tervtelenség Kép forrása: pinterest.com

2/5 A tervtelenség

A távoli barátok esetében igencsak jellemző, hogy amikor sikerül végre összehozni egy találkozót, akkor mindig mindenkinek csak a sikertörténeteit hallhatjuk, nagyon ritka mikor valaki teljes őszinteséggel számol be arról, hogy neki bizony megrekedt az élete és halvány lila fogalma sincs, hogy miként jöhetne ki belőle.

Valamiért az emberek többsége még a barátok előtt is képesek egy álarcot viselni csak azért, hogy mindenkivel elhitessék tökéletes életüket, ami persze nem is létezik.

Mi azt mondjuk, hogy, ha igaz barátaid vannak, akkor nyugodtan mondd el, hogy megakadtál és nem látod életedben a kiutat, ugyanis ki tudja, talán ők fognak téged kihúzni ebből az állapotból.

A skalpok Kép forrása: pinterest.com

3/5 A skalpok

Hát igen, mindenkivel megesik élete során, hogy becsúszik egy-két hiba és olyanokkal is kapcsolatba elegyedik, akivel normál esetben ne tenné.

És bizony az is elképzelhető, hogy a tévedés oly mértékű, hogy nem szeretnénk, ha barátaink tudomást szereznének róluk.

De jobb, ha tudod, hogy nagy valószínűséggel az ő életükben is akad ilyen, ezért teljesen felesleges azon rágódnod, hogy elmondd e barátnődnek az éppen aktuális tévedéseidet.

A rendetlenséged Kép forrása: pinterest.com

4/5 A rendetlenséged

Van úgy, hogy az egész heti rohanás után semmi kedvünk a szombatot egy jó kiadós takarítással elrontani még akkor sem, ha éppen a barátainkat várjuk vendégségbe.

Jó, persze azért ne a mosatlan edények halma fogadja őket, de, ha éppen nem csillog-villog minden teljes fényében, attól ők még nem fognak elkönyvelni téged egy rendetlen nőnek.

Sőt, biztosak vagyunk benne, hogy ők is megértik, ha éppen nem a takarításra áldoztad azt a kevés szabadidődet. Csak lazán!

A munka Kép forrása: theglitterguide.com

5/5 A munka

Azt is szomorúan tapasztaltam az elmúlt évek során, hogy egyes emberek még a munkájukat sem merik felvállalni barátaik előtt, mert tudták, hogy nagyon le vannak maradva a másikhoz képest.

Nyilván nem könnyű, ha a barátaid csupa sikeres emberek, de ne feledd, hogy semmi okod nincs szégyenkezésre. Egyrészt nem a munkád határoz meg téged, másrészt pedig ők nem a pozíciód miatt barátkoznak veled.

Ráadásul, ha ez a dolog zavar, akkor valószínű, hogy nem érzed jól magad jelenlegi munkahelyeden, amin pedig bármikor tudsz változtatni.