4 tudományos ok, hogy a közeli barátságok jót tesznek az egészségednek

Kerekes Vivien
Írta: ,

Senki előtt sem titok, hogy a barátságok rengeteg előnnyel járnak; a barátaid azok, akik mindig támogatnak téged, képesek felvidítani, és elfogadnak épp olyannak, amilyen valójában vagy. De azt tudtad, hogy ezek a kapcsolatok az egészségedet is fel tudják javítani?  A livescience.com szerkesztői nemrég összeállítottak egy listát azokról az izgalmas kutatásokról, amelyek alátámasztják ezt az állítást – ha kíváncsi vagy, hogyan befolyásolja a stressz faktorodat vagy a súlyodat az, hogy mennyire állsz közel a barátaidhoz, most eláruljuk!

A barátságok meghosszabbítják az életed Kép forrása: camillestyles.com

Egy 2010-es kutatás bebizonyította, hogy azok, akik közeli kapcsolatot ápolnak a barátaikkal, hosszabb ideig élnek.

Sőt, állítólag ez kétszer annyira hatékony módszer életéveink meghosszabbítására, mint például belevágni az állandó mozgásba, vagy felhagyni a dohányzással.

A kutatók emellett azt is megállapították, hogy akik nem állnak túl közel a barátaikhoz, 124%-kal nagyobb eséllyel szenvedhetnek magas vérnyomástól.

Csökkentik a szellemi leépülés esélyét Kép forrása: projectinspired.com

Az idősebb emberek esetében az egyik legnagyobb fenyegetést a demencia jelenti, amely során az agyat különböző betegségek érik, és a szellemi állapotuk lassan leromlik.

Egy holland kutatócsoport nemrég megvizsgálta, vajon a személyes kapcsolatok milyen mértékben hatnak ki erre a betegségre, és különös megállapításra jutottak.

Három éven át vizsgáltak 2000 idősebb embert, és az eredmények bebizonyították: akik magányosnak érezték magukat, két és félszer nagyobb eséllyel voltak kitéve a demencia veszélyének.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019