4 dolog, amit ne csinálj, ha férjhez megy a legjobb barátnőd

Írta: ,

Havonta eljegyeznek körülötted valakit, és bárhová mész, mindenhol friss házasokba botlasz? Ha a legjobb barátnőd is bekerült a körbe, nem csoda, hogy néha egy picit magányosnak érzed magad. Pedig hidd el, ez még nem a világvége, és nem szabad, hogy az ambivalens érzések miatt elkövess néhány meggondolatlan dolgot – mutatjuk, mit érdemes inkább kerülnöd ilyenkor!

Ha nincs még partnered, ne pánikolj! Kép forrása: tumblr, herpaperweight

1/4 Ha nincs még partnered, ne pánikolj!

A legfontosabb, hogy elengedd a kapuzárási pánikot! A házasság, vagyis az igazi megtalálása nincs korhoz kötve.

Bár a legtöbben elképzelik, hogy az életben milyen lépéseknek kellene követniük egymást a révbe éréshez, ha nem szeretnél megfelelésből házasodni, jobban teszed, ha ezeket a „követelményeket” jó messzire elhajítod magadtól.

A közvetlen környezetednek úgyis az a fontos, hogy te boldog légy, ezért inkább ne siettess semmit.

Ne nyomaszd a pasid! Kép forrása: thelane.com

2/4 Ne nyomaszd a pasid!

Ha már az eljegyzés küszöbén álltok, akkor óvatosan a finom célzásokkal is, nehogy eltántorítsd a kedvesed a nagy lépéstől.

Ha folyton arról áradozol, hogy a legjobb barátnődnek milyen lánykérése volt, akkor kialakulhat benne egyfajta megfelelési kényszer, hogy lenyűgözzön téged, ez pedig nagyon nyomasztóvá válhat a számára.

Hagyd magad meglepni, és engedd, hogy a ti kapcsolatotokhoz illően történjenek meg a dolgok.

Ne szólj bele az esküvő szervezésébe! Kép forrása: websta.me

3/4 Ne szólj bele az esküvő szervezésébe!

Bár a legjobb barátnődről van szó, ne akard helyette megszervezni az esküvőjét. Ő tudja, mire vágyik és mekkora a keret, amit elkölthet.

A te dolgod, hogy segíts neki, amiben csak tudsz. Például menj el vele kiválasztani a ruháját, mert azt biztosan nem a vőlegényével szeretné, vagy ajánld fel, hogy szívesen segítesz a dekorációk elkészítésében és a meghívók kiküldésében.

Fontos, hogy érezze, bármiben számíthat rád.

Ne vond kérdőre! Kép forrása: lesfilleszine.tumblr.com

4/4 Ne vond kérdőre!

Bár egész életetekben kibeszéltétek a srácokat, és talán végig is sírtatok pár éjszakát egymás vállán, ebben az időszakban azonban, bármi is történjék, ne vond kérdőre a döntését.

Az esküvőre való készülődés során a menyasszony felfokozott lelki állapotba kerülhet, és olyan dolgokon is megsértődhet, amiken azelőtt nem volt szokása. A legjobb döntés, ha ilyenkor megnyugtatod, hogy ez teljesen természetes.

Az igaz barát örül a másik boldogságának még akkor is, ha nem ért egyet minden lépésével. Próbálj meg te is ráhangolódni a barátnőd érzéseire!