3 kérdés, amit soha senkinek nem szabadna feltennie

Zabolai Margit
Írta: ,
3 kérdés, amit soha senkinek nem szabadna feltennie

Kép forrása: unsplash.com

Ismered te is az intimpistáskodó szomszédot, a örök kíváncsi nagynénit, aki nem érzi, hogy hol a határ, vagy a nagy szájú ismerős ismerősét a házi buliban, aki valamiért azt hiszi, neki mindent szabad? Neked melyik a „kedvenc” kérdésed, amit mindig megkapsz, pedig senkinek semmi köze nincs hozzá? Mi ezektől mászunk falra a leggyorsabban.

Azon túl, hogy a kérdés meglehetősen intim, igazából nem lehet rá jó választ adni.

Lehet, hogy az egyik fél egyébként is szeretne már esküvőt, a másik még nem, és eleve fezsültség van ebből, te meg még külön bele is kérdezel.

Lehet, hogy nem került még szóba az esküvő, és most mindenkit zavarba hoztál, és az is lehet, hogy nem terveznek még (vagy egyáltalán) összeházasodni, akkor meg megint csak kényelmetlen lehet a kérdés, és nem feltétlenül akarják megbeszélni veled a miérteket.

Mindenki jobban tenné, ha nem mászna bele egy pár legszemélyesebb ügyeibe, nyugodt lehetsz, hogy ha lesz esküvő, és meg terveznek hívni, akkor arról időben értesíteni fognak akkor is, ha nem kérdezgeted őket folyton.

Sőt, akkor nagyobb eséllyel.

Ha valaki engem kérdez, ennél otrombább kérdés egyszerűen nem is létezik, még akkor sem, ha a lehető legjobb szándékkal, és akár közeli családtagok teszik fel.

Kezdjük például ott, hogy egyáltalán nem egyértelmű egyetlen élethelyzetben sem, hogy valakit gyereket akartak – nem, akkor sem, ha már betöltöttél a negyvenet, vagy ha már megvolt az esküvő.

Számos oka lehet, hogy még nem érzik úgy, készen állnak a gyerekvállalásra, és az is lehet, hogy egészen egyszerűen egyáltalán nem terveznek gyereket – mindkettő csakis rájuk tartozik, ahogy a más gyereke meg másra.

És tegyük hozzá: rengetegen vannak, akik nagyon szeretnének kisbabát, de valami miatt ez nem sikerül.

Lehet, hogy a jópofáskodónak szánt kérdést éppen olyannak teszed fel, aki hónapok, vagy évek óta eredménytelenül próbálkozik, esetleg éppen most van túl egy baba elvesztésén… Azon túl, hogy egy ilyen kérdés szó szerint beletaposás a másik legintimebb szférájába, rettenetesen fájdalmas is lehet akár.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!