4 dolog, amit várandósság alatt nem szabadna csinálni, de csak kevesen tudnak róla

Szirák Viki
Írta: ,

Ha kisbabát vársz, az életed jelentős átalakuláson megy keresztül minden téren. A hormonjaid változnak, az étrendeden alakítanod kell, és még a testmozgás sem lehet olyan, mint korábban. Azonban van pár dolog, ami ilyenkor nemhogy átalakul, de konkrétan tiltólistára kerül; most eláruljuk, mi az, amit sosem lenne szabad megtenni várandósan, de sokan nem tudják.

Ha szereted a sushit, sajnos rossz hírünk van, ugyanis várandósan minden nyers hús tiltólistára kerül.

Nem ehetsz enyhén átsült marhahúst sem, így a hamburgert is mindig kérd jól átsütve, ezek ugyanis szalmonellát tartalmazhatnak, ami terhesen nagyon veszélyes rád nézve.

Azok a halak is kerülendők, amelyeknek magas a higanytartalmuk, de a jó hír, hogy időnként egy kis tonhal még belefér.

Amit viszont érdemes még figyelembe venned, hogy minden olyan élelmiszer is tiltott, amiben található nyers tojás nagy számban!

A kávé mindig nagy kérdés, ha terhességről van szó.

Alapjáraton a koffeinnek sok pozitív hatása van rád nézve, hiszen felpörgeti az anyagcseréd, növeli a vérnyomásod, és segít energetikusabbá válni.

Azonban amikor terhes vagy, nincs szükséged arra, hogy a koffein segítségével gyorsítsd az anyagcseréd, a babádnak pedig végképp nem, hiszen neki éppen fejlődés alatt áll a szervezete.

Szakértők szerint ettől még nem kell lemondanod a kávéról, ugyanis napi 150-300 mg közötti adag nem okoz gondot, e fölé azonban soha ne menj!

Már csak azért se, mert koffein nem csak a kávéban, de a teában, kólában és csokoládéban is megtalálható, így még ha azt is hiszed, hogy egy kicsivel több kávé nem okoz gondot, valójában igenis probléma lehet, ha mellette máshonnan vitted be a szervezetedbe a koffeint.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019