Vajúdás császárkor? 5 dolog, amire nem számítottál császár előtt

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Van úgy, hogy az orvos, a baba és a mama egészsége érdekében jobbnak látja a császármetszést, vagy a szülőszobán az utolsó percekben döntenek a műtét mellett. A természetes szülésről mindenki tudja, hogy nem akkor érzi magát a legjobban az ember, ám a császárral kapcsolatban sokan még mindig úgy vélekednek, hogy a könnyebbik út. Ha már tudod, hogy rád is ez vár, jobb, ha időben megbarátkozol a helyzettel és felkészülsz erre a pár dologra is, nehogy váratlanul érjen.

Katéter Kép forrása: feedpuzzle.com

Addig valahogy eljut az ember, hogy érzéstelenítés és műtét, de nem gondolunk bele milyen előkészítéseket igényel mindez.

Sajnos katéter is jár a császármetszés mellé, ami nem épp a legkellemesebb, de lássuk be szükség van rá.

Bár a gerinc-közeli érzéstelenítőnek köszönhetően tényleg nem fáj maga a műtét, mégis elég sok mindent fel fog tűnni. A hasfal szétfeszítése, a rángatások, de van olyan, aki a vágást is érzi.

Sokan szürreális élményként élik meg mindezt, ami nem is csoda.

Nem kell bepánikolni, attól, hogy „dolgoznak rajtad” az orvosok. Lehet, hogy minden egyes porcikád tiltakozni fog az érzéstelenítő ellen és lelkileg megviselő lehet, hogy nem érzed a lábad, de kár aggódnod, ez így természetes, az orvosok tudják mit csinálnak.