5 gyakori tévhit a terhességről, amit mindenki mondogat – és a valóság

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
5 gyakori tévhit a terhességről, amit mindenki mondogat – és a valóság

Kép forrása: Maud Chalard

A várandósságot hihetetlenül sok tévhit övezi, a szépségápolástól kezdve, a mozgáson és étkezésen át egészen a vitaminok pótlásáig. De vajon mekkora valóságalapjuk van ezeknek az állításoknak? Valóban veszélyes a kávé, a hajfesték, vagy éppen a sport a babára?

Nem lehet mozogni Kép forrása: etsy.com, LuxxCultureCo

Szerencsére ez a tévhit manapság már teljesen megdőlt, talán annyira, hogy sokan átesnek a ló túloldalára. A lényeg itt is az arany középút: ha idáig is edzettél, akkor most se add fel, de természetesen enyhítsd a gyakorlatok nehézségén. Ha viszont semmit sem sportoltál, akkor ne most vágj neki teljes erőbedobással!

Fontos a jó állóképesség megtartása, és persze a vérkeringés fokozása, de csak olyan sportokat űzhetsz, amik nem veszélyeztetik a magzat egészségét, és amik nem emelik meg túlságosan az egyébként is magas pulzusodat. A mozgással várd meg az első orvosi konzultációt, és ha nem vagy veszélyeztetett, nyugodtan sportolj – mindkettőtöknek jót tesz!

A vitaminoktól óriási babád lesz Kép forrása: bloglovin.com

Egyesek szerint csupán újabb lobbi a gyógyszerpiacon a vitaminszedés, pedig ezt már számtalan vizsgálat megcáfolta. Nem kell attól aggódnod, hogy a tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok pótlásának eredményeként hatalmas babád születik!

Az ő méretét sokkal inkább az befolyásolja, mit és mennyit eszel.

Utóbbival egyébként főleg magadat segíted, hiszen a baba tőled vonja el az életben maradáshoz, fejlődéshez szükséges anyagokat, így pl. a kalciumot a csontjaidból és fogaidból, ha nincs kielégítő készleted. Persze az ő növekedését is segíted, ha az egészséges táplálkozást kiegészíted olyan vitaminokkal, amikből a földrajzi adottságok, vagy éppen az évszak miatt hiányt szenvedhetsz.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató