A terhesség 5 furcsa tünete, amire eddig nem is gondoltál

Kovács Andrea
Írta: ,
A terhesség 5 furcsa tünete, amire eddig nem is gondoltál

Az áldott állapot tüneteire minden nő kíváncsi. Akik már nagyon várják, azért, akik pedig igyekeznek elkerülni, azért. Az émelygésről és a fokozott éhségérzetről mindenki hallott már, most viszont soroljuk a többit!

Megnövekedett lábak

A terhesség során több vizet tart vissza a tested, amitől megduzzadhatnak a lábaid – akár egy-két cipőméretnyit is növekedhetnek.

A terebélyesedés jellemzően inkább a lábfej szélességére vonatkozik, ami a nyilvánvaló anatómiai okok miatt azt az evolúciós célt is szolgálhatja, hogy nagy pocakkal stabilabban tudj állni.

A szalagokban bekövetkező nyúlás általában maradandó. Megeshet ugyan, hogy a szülés után részben visszazsugorodik a láb, ám ez meglehetősen ritka. Sebaj, újabb indok a cipővásárlásra!

Amennyiben felmerül benned, hogy esetleg várandós vagy, találgatás helyett inkább vegyél egy tesztet, illetve menj el a nőgyógyászodhoz – az a biztos!

Megváltozott mellek

Az áldott állapot kezdeti szakasza igen gyors és látványos mellnövekedéssel járhat.

Nem ritka, hogy egy egész kosárméretnyi a változás a tejmirigyek fokozott aktivitása miatt.

Ez önmagában még áldásos is lehetne, többnyire viszont érzékenység is társul hozzá, ami viszont már ellentmondásos reakciókat vált ki.

A kebelgyarapodásra először a szokásos önvizsgálat alkalmával, továbbá a hálószobában kerülhet sor. Gyakori, hogy a partner veszi észre először az addigitól eltérő tapintást vagy reakciót.

Fontos, hogy ilyenkor el tudj vonatkoztatni a ciklusod során esetleg alapjáraton megfigyelhető változástól!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv