Se kávé se biciklizés? 5 elterjedt tévhit a terhességgel kapcsolatban

Boros Mariann
Írta: , Frissítve:
Se kávé se biciklizés? 5 elterjedt tévhit a terhességgel kapcsolatban

Kép forrása: andrialindquist.com

A kismamaság – és a szülőség – útja kéretlen tanácsok és elbizonytalanító tévhitek sokaságával van kikövezve, melyek közül a rengeteg tiltólista a legijesztőbb. Szerencsére azonban a természet nem bánik olyan szigorúan a leendő anyákkal, mint azt sokan gondolják, és egy csomó félelemről bizonyosodik be, hogy valójában alaptalan, a tiltás pedig szükségtelen!

Szex Kép forrása: brit.co

Sok kismama ódzkodik a várandósság alatti együttlétektől, míg mások libidója épp ebben az időszakban szökik az egekbe, de bizony olyan is előfordul, hogy a leendő apa fél attól, hogy szex közben árthat a babának.

Egészséges terhesség esetén a szexuális életnek semmilyen negatívuma nincs a babára nézve, és bár köztudott, hogy az orgazmus akár méhösszehúzódásokat is eredményezhet, ezek nem olyan mértékűek, hogy idő előtt beindítsák a szülést vagy bármilyen kellemetlenséget okozzanak. Természetesen nem pont a babavárás időszaka a legmegfelelőbb arra, hogy extrém szexjátékszerekkel kísérletezzen a pár, de egyébként egyáltalán nem indokolt a nemi élet korlátozása.

Várandósság idején a fürdők látogatása a fertőzések miatt nem ajánlott, bár erről is megoszlanak a vélemények még a nőgyógyászok között is. Vannak, akik azonban még az otthoni kádfürdőzéstől is tartanak, pedig aki már próbálta, tudja, hogy nagy pocakkal milyen jól tud esni elnyújtózni a kádban.

A kádban fürdés a megfelelő higiéniai szabályok betartása – mint a kád fertőtlenítése fürdés előtt – egyáltalán nem ellenjavallt, csak arra kell odafigyelni, hogy ne legyen forró a víz, az ugyanis vérbőséget okozhat.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi a még nem túl forró, vegyél egy vízhőmérőt (ha meglesz a baba, úgyis kelleni fog), és figyeld, hogy ne menjen 36-37 fok fölé a víz hőmérséklete. Aztán pedig csak lazíts, és élvezd, hogy milyen könnyű vagy.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató