5 fázis, amin a terhesség 9. hónapjában minden nő átmegy

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem, még nem” – szólsz bele a telefonba, ha hív a barátnőd, az anyukád, az anyósod vagy a vízvezetékszerelő. „Nem, még nem azért hívlak” – kezded a mondandódat, ha a hívásodra izgalomtól remegő hangon válaszol a barátnőd, az anyukád, vagy vízvezetékszerelő. A várandósság utolsó hónapja néha bizony hosszabbnak tűnik, mint az azt megelőző nyolc hónap volt.

Bőrönd bekészítve, ruhák kivasalva, hűtőre kitéve a lista, hogy kit kell hívni, mit kell tenni, így biztos, hogy a pillanat szülte pánikon is gyorsan úrrá tudsz lenni.

Megnyugszol, aludni térsz, este valami eszedbe jut, másnap bőröndöt kipakol, ruhákat átrendez, ez legyen inkább fent, az lent, a listát átragasztod inkább az előszobatükörre.

Harmadnap ugyanez, bőröndből ki, bőröndbe be, nem lesz-e túl erős illata ennek a tusfürdőnek, mi van, ha kicsi rá a rúgdalózó, listát a bejárati ajtó belső felére celluxozod.

Ötödik nap elmész új tusfürdőt venni, de ha már úgyis beteszed a bőröndbe, még egyszer át is pakolod, teszel be még négy rugdalózót, sosem lehet tudni, a lista fontosabb elemeit az alkarodra írod.

Megindult! Történik!

Érezted biztosan…

Ja nem, csak böffentened kellett egyet az ebéd után.

De talán már ez?

Nem, most meg csak pisilni kell.

Ez most viszont határozottan fájás, érzed, ott, ahol kell, egy óra múlva ismétlődik is, kezdődik!

Elmúlik… Aztán megint fáj, de máshogy, máshol, egyáltalán hogy is kell fájnia?

És miből veszem észre, hogy ez most egy másik fájás, mikor egy ideje már mindenem fáj eleve és konstans módon?