Terhesholmik, amiket pénzkidobás megvenni - mégis költünk rájuk

Zabolai Margit
Írta: ,
Terhesholmik, amiket pénzkidobás megvenni - mégis költünk rájuk

Kép forrása: unsplash

Valószínűleg ott rontottam el mindent, hogy néhány hónappal ezelőtt rákerestem a „terhesség korai tünetei” kifejezésre a Google-ben. Mióta a keresőmotor tudja, hogy babát várok, a világ összes terhesholmiját felajánlotta már nekem, és míg némelyik tényleg hasznos lehet, és megkönnyíti a mindennapokat, azért nagyon sok olyan termék is van, ami megpróbálja kihasználni, hogy az új helyzet izgalmában az ember bármit képes lenne megvenni. Az alábbi dolgokra költeni viszont színtiszta pazarlás – legalábbis szerintem.

Nyilván ez nagyban függ az egyéni adottságoktól, testalkattól, hogy kinek milyen gyorsan nő a babája és hogyan helyezkedik, de én még így a második trimeszter vége felé sem értem, hogy mi a különbség a terhes leggings és a sima leggings között. Na leszámítva az árukat, persze.

Szerintem érdemes egyet felpróbálni, megnézni, hogy hogyan érzed benne magadat, mert lehet, hogy azt mondod, neked megéri a dolog, de látatlanba ne kezdj el pánikszerűen túlárazott terhes holmikat vásárolni, mert megvan rá az esély, hogy a fele annyiba kerülő, sima leggings éppen olyan jó lesz, sőt a már meglévő darabjaidat is lehet, hogy kényelmesen hordani tudod.

Vannak, akik esküsznek rá, és én is aláírom, hogy kevés jobb dolog van, mint hallani a babád szívhangját, és tudni, hogy minden rendben van vele.

A legtöbb ilyen szívhangfigyelővel viszont az a baj, hogy akinek nem „előnyösen” fekszik a babája, vagy tapad a méhlepénye, esetleg nincs túl nagy gyakorlata, az csak nehezen vagy egyáltalán nem találja meg azt a bizonyos szívhangot, innen pedig egyenes út vezet a pánikhoz.

Van, aki szívesen használja a készüléket, és azt mondja, minden pénzt megért, de ha tétovázol, hogy kell-e neked, a józan ész mérlege inkább a nem felé billen – főleg, hogy ápolónő ismerősömtől tudom, hogy a „jól fekvő” babák szívhangját sima fonendoszkóppal is lehet hallani, ilyet pedig egészségügyi szakboltokban jóval olcsóbban is beszerezhetsz.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!