Terhesholmik, amiket megveszünk, pedig színtiszta pénzkidobás

Kovács Andrea
Írta: ,
Terhesholmik, amiket megveszünk, pedig színtiszta pénzkidobás

Kép forrása: unsplash

Valószínűleg ott rontottam el mindent, hogy néhány hónappal ezelőtt rákerestem a „terhesség korai tünetei” kifejezésre a Google-ben. Mióta a keresőmotor tudja, hogy babát várok, a világ összes terhesholmiját felajánlotta már nekem, és míg némelyik tényleg hasznos lehet, és megkönnyíti a mindennapokat, azért nagyon sok olyan termék is van, ami megpróbálja kihasználni, hogy az új helyzet izgalmában az ember bármit képes lenne megvenni. Az alábbi dolgokra költeni viszont színtiszta pazarlás – legalábbis szerintem.

Van, akinek csak a terhesség végén vagy a szoptatás idején, másoknak elég hamar és nagyon látványosan változik a kosármérete. Én is így voltam vele, és hamar egyértelművé vált, hogy a meglévő melltartóimat nem fogom tudni hordani nagyjából már a negyedik hónap közepétől.

Ugyanakkor nem sok kedvem volt egy nagy adag pénzt kidobni új melltartókra, tudva, hogy mindössze néhány hónapig fogom tudni hordani őket.

Ekkor adta egy barátnőm az ötletet: szoptatós melltartót úgyis kell venni, akkor miért ne venném meg már most? Ugyanúgy tudom hordani a szülés előtt is, és nem kell kétszer költenem erre a ruhadarabra.

Oké, lehet, hogy nem ez a létező legszexibb fehérnemű, úgyhogy talán egy-két nagyobb méretű, de csinos melltartót érdemes lehet beszerezni, de fölösleges kétszer megvenni azt, amire úgyis csak nagyon rövid ideig lesz szükséged.

Vannak, akik esküsznek rá, és én is aláírom, hogy kevés jobb dolog van, mint hallani a babád szívhangját, és tudni, hogy minden rendben van vele.

A legtöbb ilyen szívhangfigyelővel viszont az a baj, hogy akinek nem „előnyösen” fekszik a babája, vagy tapad a méhlepénye, esetleg nincs túl nagy gyakorlata, az csak nehezen vagy egyáltalán nem találja meg azt a bizonyos szívhangot, innen pedig egyenes út vezet a pánikhoz.

Van, aki szívesen használja a készüléket, és azt mondja, minden pénzt megért, de ha tétovázol, hogy kell-e neked, a józan ész mérlege inkább a nem felé billen – főleg, hogy ápolónő ismerősömtől tudom, hogy a „jól fekvő” babák szívhangját sima fonendoszkóppal is lehet hallani, ilyet pedig egészségügyi szakboltokban jóval olcsóbban is beszerezhetsz.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?