3 dolog, amit szoptatás közben tanultam meg – Magamról, a melleimről és az anyatejről

Zabolai Margit
Írta: ,
3 dolog, amit szoptatás közben tanultam meg – Magamról, a melleimről és az anyatejről

Kép forrása: oksun70/Depositphotos.com

Isten áldja Henri Nestlé svájci gyógyszerészt, aki feltalálta az első, anyatej pótlására alkalmas tápszert, ezzel jelentősen visszaszorítva a csecsemőhalandóságot, és esélyt adott azoknak a babáknak is, akik valami miatt nem tudtak anyatejhez jutni, hogy erős, egészséges gyermekké cseperedjenek. Ha a szükség úgy hozza, a tápszer remek találmány, de tény, ami tény, hogy az anyatejjel a természet felülmúlhatatlant alkotott. Én pedig a szoptatás révén olyan dolgokat tanultam meg, amiket egyébként biztosan nem tudtam volna.

A kevesebb néha több

Mindig nagyobb melleket akartam. Kiskamaszként jóval nagyobbakat, felnőttként azt mondtam, már csak plusz egy méret is elég lenne. De annak azért örülnék. Aztán várandós lettem, és rögtön rájöttem, hogy ezt a kívánságot nem gondoltam át, pedig hol voltunk még akkor a tejbelövelléstől! Most minden felsőm kicsi rám, néha teljesen aránytalannak érzem a testem, és az összképen az sem segít, hogy idővel mindig minden anyatejes lesz.

Empirikus úton kellett megtapasztalnom azt is, hogy a nagy mell egyúttal nagyobb súlyt is jelent, amiről az amúgy is egész életemben velem élő hátfájásom azonnal írásos panaszt nyújtott be. A szoptatás során jöttem rá, hogy dehogy akarok én nagyobb melleket, de arra is, hogy igazából mindegy is, milyen méretűek, formájúak a melleim. Képes vagyok a segítségükkel életben tartani a számomra legfontosabb embert.

Képes vagyok élete első hónapjaiban megadni neki velük MINDENT, amire szüksége van. Elképesztő, nem? Szép munka, lányok, B kosár vagy D kosár, teljesen mindegy, büszke vagyok rátok!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba