Szexi anyukák harca, avagy egy csinos nő is lehet jó anya

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár legbelül mindenki tudja, hogy általában az irigység szüli a rosszindulatot, a friss anyukák számára kifejezetten zavaró lehet a kritika. A sok elvárás közepette egyáltalán nem könnyű megtalálni az összhangot a külsőre vonatkozóan sem…

Aki csinos, az nem törődik eléggé a csemetével

Nem vagyunk egyformák, a várandósság nyomai sem egyformák rajtunk. Akadnak, akik vékonyabban jönnek ki a szülőszobáról, mint ahogy áldott állapotba kerültek, és vannak, akik igyekezetük ellenére is a hormonok csapdájába esnek.

Mindezt felfoghatjuk egyszerű igazságtalanságnak, de az élet sokszínűségének is. Az azonban biztos, hogy ha az anyuka nem csupán szerencsés alkat, hanem kifejezetten csinos is friss kismamaként, akkor garantáltan kapni fog néhány öv alatti beszólást.


Tabu nincs: A terhesség árnyoldalai, melyekről senki sem beszél


A leggyakoribb ezek közül az, hogy aki ilyen tip-top ruhában, sminkben és frizurában tud megjelenni a játszótéren, az biztosan a tükör előtt tölti az időt, nem pedig a gyermekével foglalkozik.

Végül is kinek van ideje arra, hogy magával foglalkozzon, mikor a csecsemő (később pedig a kisgyermek) folyamatos felügyeletet igényel?

Lehetetlen összeegyeztetni?

Természetesen nem, különben nem lenne egy csinos kismama sem a világon.

Tény és való, akadnak olyanok, akik kapnak extra segítséget a családtól, míg mások egyszerűen csak jól osztják be az idejüket, vagy éppen egy nyugodt és türelmes csemetével áldotta meg őket a sors.

Nem látunk bele senki életébe, s pláne nincs ahhoz jogunk, hogy mások felett pálcát törjünk.

Voltaképpen könnyen lehet, hogy az a kismama, akit „irreálisan” csinosnak ítélünk meg, éppenséggel rettentő önbizalomhiánnyal küszködik, és ily módon próbálja meg palástolni érzelmeit.

Ez éppúgy előfordulhat, mint az, hogy a gyermek gondozása mellett, magas beosztásban dolgozik, saját cége van, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy kicsit is hanyagolja a külsejét. Ezek közül bármelyik elítélendő lenne? Aligha.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019