Szelektív abortusz: amikor elvetetik a lány magzatot

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szelektív abortusz sokak számára ismeretlen fogalom, de legalábbis hazánkban a többségben fel sem merül ez az igen drasztikus beavatkozás. Ennek az az oka, hogy nálunk szerencsére nem elvárás a fiúgyermek születése. De mi a helyzet ott, ahol ily módon szabályozzák a népességet?

Mennyire okolható a nő?

Még manapság is akadnak olyan országok, ahol egyöntetűen a nőre hárítják a gyermek nemének milyenségét, pedig ezt az állítást a modern tudomány már több ponton is megcáfolta.

Mivel a nők csak X kromoszómával rendelkeznek, a genetika szempontjából a férfin múlik, hogy X, vagy Y kromoszómát biztosít, tehát lány- vagy fiúgyermeket nemz.

Persze, az újabb kutatások ennél árnyaltabb képet festenek a megtermékenyítésről, ugyanis felfedezték, hogy a petesejtek „válogatnak” a beérkező hímivarsejtek közül annak érdekében, hogy biológiailag a legideálisabb utódot hozhassák létre.


Álmod a babavárás? 5 finomság, ami elősegíti a fogantatást


Ebbe a rendkívül bölcs szelektálásba és az életet biztosító körforgásba avatkozunk bele akkor, amikor mesterségesen, vagy éppen primitív módszerekkel a szelektív abortusz, vagy a gyilkosság „eszköze” után nyúlunk.

Elkeseredett lépésekre késztet

Időről-időre felbukkannak az interneten szörnyűséges cselekedetek, melyek minket elborzasztanak, de sajnos sok helyen teljesen hétköznapiak.

Néhány héttel ezelőtt látott napvilágot a hír egy fiatal indiai nőről, aki három lánygyermekét megfojtotta, és magával is végezni akart – sikertelenül.

Az elkeseredett lépésnek az volt az oka, hogy nem tudott fiúgyermeket szülni férjének.

Sok más ország mellett (jórészt) Indiában is a férfiak a teremtés koronái, s ezt több szinten is igazolják számukra.

A lányok eleve gondot jelentenek a kiházasításnál, a hagyományok szerint hozományt kell vinniük új családjukba, amit sok szülő nem engedhet meg magának.

Eközben a fiúk vérvonalat örökítenek, munkát kapnak, gondoskodnak az idős szülőkről, és anyagi javakat hoznak a családnak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019