5 para, ami a második gyermekednél már nem lesz

Szirák Viki
Írta: ,
5 para, ami a második gyermekednél már nem lesz

Kép forrása: unsplash.com

Amikor az első gyermekedet várod, minden ijesztőnek tűnik. Mi van, ha nem jól veszed fel? És ha sír, neked pedig fogalmad sincs, miért? Egyáltalán honnan fogod tudni, mikor mit szabad neki enni adni? Ezer és egy kérdés cikázik ilyenkor az anyukák fejében, aztán ahogy telnek a hónapok, bebizonyosodik, hogy nincs mitől félniük.

Ezért amikor a második baba is megérkezik a családba, emiatt már senki sem aggódik; pedig az első gyereknél még nagyon ijesztőek voltak az alábbi dolgok.

Hogyan vigyázz rá Kép forrása: unsplash

Az újszülött babák annyira törékenyek és picikék, hogy mindenkit félelemmel tölt el a gondolat, hogy véletlenül óvatlan lesz velük. Pláne, ha alapjáraton egy kicsit kétbalkezes vagy, és még a telefonodat is folyton elejted!

Ezért aztán minden újdonsült anyuka retteg attól, hogy hol és hogyan vegye fel a babáját, miként büfiztesse meg, és egyáltalán mit csináljon, ha fáj a hasa, vagy ha ok nélkül sír.

Nem egyszerű feladat, de másodjára már sokkal könnyebb ezt az utat bejárni, és nem tölt el akkora félelemmel, mint az elsőnél.

Talán ez az oka annak, hogy sokkal jobban ki is tudod élvezni az újszülött okozta boldogságot a következő gyermeknél. Még úgy is, hogy a figyelmedet már többfelé kell megosztanod.

Eltérni a menetrendtől Kép forrása: unsplash

Minden újdonsült anyuka szeretne kitalálni egy menetrendet, ami alapján igyekszik elvégezni a napi tennivalókat. Ilyen terv az, hogy ha a baba alszik, akkor bizony neki is kell, különben nem lesz elég kipihent.

Vagy hogy legkésőbb este 10-ig ágyba kell tenni, mert ha nem, borul a menetrend akár napokig is, és akkor aztán senki sem pihen!

Amikor először eltérsz tőle, valószínűleg meg is bánod, de aztán hamar rájössz, hogy ez nem a világ vége. Nem lehet minden napot, minden órát előre betervezni, és nem is érdemes.

Noha a második babánál is igyekszel tartani valamiféle menetrendet, ekkorra már tudod, hogy ha éppen nem jön össze, hát az sem olyan nagy baj!