Nem akar még befordulni a baba? Próbáld ki ezeket a módszereket!

Nem akar még befordulni a baba? Próbáld ki ezeket a módszereket!

Címlap / Életmód / Család / Nem akar még befordulni a baba? Próbáld ki ezeket a módszereket!

Természetes, hogy akik babát várnak – különösen az elsőt – tele vannak kérdésekkel és sokszor félelemmel is, vajon mindegy rendben lesz-e a terhesség és szülés körül. A 9 hónap egyik sarkpontja a pici szülőcsatorna felé fordulása, jelezve: anya, hamarosan készen állok a nagyvilágra!

Hogyan fekszik?

A koponyavégű fekvés (mikor a baba fejjel lefelé van) 96%-os gyakoriságú testhelyzet, amely a szakirodalom szerint a 32. hét környékétől általános. A baba növekedésével, erősödésével te is egyre intenzívebben érzed majd mozgásait. A ficánkolásból, jelzéseiből könnyedén tudsz következtetni rá, hol lehet a lábacskája, hol a feje. Hangolódj rá, érzed őt!

Ahogy telik az idő, egyre kevésbé forgolódik már, hiszen egyre szűkebb tér áll rendelkezésére. A 34. héten túl kísérd figyelemmel ezeket az irányokat, de ne görcsölj rá, hogy végre beforduljon. Segítsd őt pozitív gondolatokkal és szerető figyelemmel idegeskedés helyett – és próbáld ki az alábbi módszereket! 

Hideg-meleg borogatás

Térdelj le és támaszkodj meg az alkarjaidon, hogy a medence meg legyen emelve.

A méhfenékhez, azaz a méhed legmagasabb pontjához tegyél hideg borogatást, a szeméremtested fölé pedig meleget, hogy lefelé csalogasd a kicsit.

Jó eséllyel előrebukfencezik majd, mert jobban szereti a meleget a hidegnél!

Indiai híd

Ez a távol-keleti módszer ősidők óta használatos arrafelé, de nyugaton is egyre többször javasolják orvosok, dúlák, védőnők egyaránt. Mielőtt elvégeznéd, a biztonság kedvéért kérd ki orvosod tanácsát!

Kivitelezése egyszerű és hatékony, de ne maradj túl sokáig a pózban, mert a méhlepény keringésének nem előnyös.

Feküdj hanyatt, a medencéd alá helyezz párnákat, pokrócot, hogy magasra felpolcolhasd magad (a képen ez a támaszték hiányzik, de te mindenképpen használd)! Ez a testhelyzet igen kényelmetlen a babának, és helyszűke miatt nagy eséllyel felveszi majd a fejvégű fekvést.

Lefelé néző kutya

Szintén keletről érkező alternatíva.

Ezzel a frissítő, energetizáló, vállakat, gerincet is jólesőn megnyújtó jógapózzal is fordulásra késztetheted a babát, hiszen a medence magasan léte miatt kényelmetlen helyzetbe kerül a far- vagy harántfekvéses lurkó.

Helyezkedj el négykézláb, a tenyereket vállszélességben nyomd le a talajba, és emeld meg a medencéd jó magasra, hogy egy fordított V-t formáljon a tested!

Beszéld meg vele!

Ne feledd, szimbiózisban éltek közel 40 hétig.

Amit te érzel, azt érzi a babád is, amit gondolsz, amit gondolataiddal, szavaiddal teremtesz, az az energia elér a kicsihez is.

A pszichológia képviselői közül is egyre többen vallják azt a nézetet, hogy nemcsak fizikai, hanem lelki köldökzsinór is van az újdonsült édesanya és szeme fénye között, amelyet különböző vizsgálatok igazolnak.

Csábítsd helyre fénnyel!

Ez a módszer akkor válik be, ha tudod, hogy arccal kifelé van a pici, vagyis nem a hátát mutatja.

Látnia kell ugyanis a fényt, amit ügyesen irányítva lefelé tudod fordítani a babádat, hogy végre felvegye a fejjel lefelé pozíciót.

Teljesen sötét szobában fogj egy elemlámpát, és finoman – végig beszélve a babához – mozgasd a fordulás irányába, hátha a kis kíváncsi a fény után megy, míg végül teljesen megfordul.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!