Nem akar még befordulni a baba? Próbáld ki ezeket a módszereket!

Esztergály Lilla
Írta: ,
Nem akar még befordulni a baba? Próbáld ki ezeket a módszereket!

Természetes, hogy akik babát várnak – különösen az elsőt – tele vannak kérdésekkel és sokszor félelemmel is, vajon mindegy rendben lesz-e a terhesség és szülés körül. A 9 hónap egyik sarkpontja a pici szülőcsatorna felé fordulása, jelezve: anya, hamarosan készen állok a nagyvilágra!

Hogyan fekszik? Kép forrása: caraloren.com

A koponyavégű fekvés (mikor a baba fejjel lefelé van) 96%-os gyakoriságú testhelyzet, amely a szakirodalom szerint a 32. hét környékétől általános. A baba növekedésével, erősödésével te is egyre intenzívebben érzed majd mozgásait. A ficánkolásból, jelzéseiből könnyedén tudsz következtetni rá, hol lehet a lábacskája, hol a feje. Hangolódj rá, érzed őt!

Ahogy telik az idő, egyre kevésbé forgolódik már, hiszen egyre szűkebb tér áll rendelkezésére. A 34. héten túl kísérd figyelemmel ezeket az irányokat, de ne görcsölj rá, hogy végre beforduljon. Segítsd őt pozitív gondolatokkal és szerető figyelemmel idegeskedés helyett – és próbáld ki az alábbi módszereket! 

Hideg-meleg borogatás Kép forrása: espanol.babycenter.com

Térdelj le és támaszkodj meg az alkarjaidon, hogy a medence meg legyen emelve.

A méhfenékhez, azaz a méhed legmagasabb pontjához tegyél hideg borogatást, a szeméremtested fölé pedig meleget, hogy lefelé csalogasd a kicsit.

Jó eséllyel előrebukfencezik majd, mert jobban szereti a meleget a hidegnél!