Nélkülözhetelen termékek a baba első évében

Rádi Judit
Írta: ,

Abban a pillanatban, hogy egy nő megpillantja azt a bizonyos két csíkot a terhességi teszten, megfordul vele a világ.  Tervezgetni kezdi az anyaságát, és elképzeli, hogy ő lesz a legtökéletesebb, leglazább, legbelevalóbb, legmodernebb, a gyereknevelés terén a legtöbb kivitelezhető újítást hozó anyuka, akit valaha a föld hordott a hátán. Legalábbis én, és az általam végzett, nyilvánvalóan nem reprezentatív felmérésben szereplő anyukák így voltak ezzel. És az már csak hab volt a tortán, hogy nálam a természet közeli megközelítés dominált. Volna... Aztán, ahogy a mondás is tartja, ember tervez és isten, vagy az én esetemben, a valóság végez. A most következő eszközök, illetve termékek nélkül biztos nem tudtam volna az első évet végigcsinálni. Szóval ez egy személyes írás, nem egy kötelező bevásárló lista.

Dettol érintés nélküli antibakteriális kézmosó készülék

A családban, ahol felnőttem, nem kellett levenni a cipőt az előszobában, még a szőnyegen is abban járkálunk, így aztán soha nem lehetett azzal vádolni, hogy fertőtlenítő mániás lennék.

Ám amikor 2600 grammosan hazavittük a kislányomat és a lakásunk átjáróházzá változott, mert mindenki a gyerekünk csodájára járt, valami megváltozott bennem. Rossz érzéssel töltött el, és nem szeretettem volna, hogy „csak úgy” megfogdossák ezt az ártatlan, sérülékeny pici lényt.

Így aztán rövid úton beszereztük ezt a szuper, érintés nélküli adagolós kézmosó készüléket, amivel a vendégeket rávehettem a kézfertőtlenítésre anélkül, hogy kérnem kellett volna. Ez az antibakteriális folyékony szappan ugyanis elpusztítja a baktériumok 99,9 százalékát, plusz az anyai aggódás mértékét is képes csökkenteni. 

Chicco fertőtlenítő folyadék

Mint azt említettem, a mi lányunk viszonylag kicsi súllyal került haza a kórházból, így a kezdetek kezdetén a szoptatás mellett tápszert is kapott cumisüvegből.

Mivel az újszülöttek gyomra még nem találkozott baktériumokkal a cumisüveg tisztán tartása, sőt sterilizálása, létkérdés.

Nálunk erre a célra az igen egyszerűen használható Chicco fertőtlenítő folyadék vált be, amit a feltüntetett mennyiségben egyszerűen csak beleöntöttem egy liter vízbe, majd beledobtam a cumisüvegeket, amelyek egy órát áztak.

Öblítés után már használhatóak is voltak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019