5 dolog, amit soha NE mondj egy terhes nőnek

Zabolai Margit
Írta: ,

Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor megjelent az a bizonyos második kék csík. Legszívesebben azonnal világgá kürtöltem volna: anya leszek! Végül tényleg óriási öröm volt megosztani a jó hírt a családdal és a barátainkkal, de mióta egyre egyértelműbb a dolog, sajnos egyre többször hallok olyan mondatokat is, amiket pedig nagyon nem akarok. Például:

„És tényleg OTT akarsz szülni?!” Kép forrása: unsplash

Nemrég éppen a terhesgondozóban voltam a fültanúja, ahogy egy középkorú nő kifejti egy olyan nyolcadik hónapban járó kismamának, hogy az X kórház egy nyomortelep, és az összes ottani orvos egy hentes.

Mindezt persze az után, hogy a kismama elmondta, hogy az X kórházban akar szülni.

Az igazság az, hogy minden intézményről lehet hallani jót is meg rosszat is, de ha egyszer az ember lánya már elhatározta magát, akkor ez a teljesen fölösleges riogatás aztán abszolút nem javít a kedélyállapotán.

Ha az élet egy mesefilm lenne, amiben van igazság, az ilyen nénik fejére a helyszínen ráesne egy üllő a semmiből.

Az orvosommal és a védőnővel már minden élelmiszerről megbeszéltük, hogy szabad-e vagy sem, illetve hogy minek milyen kockázata van.

Ennek tükrében már köszönöm, de én magam is el tudom dönteni, hogy mi kerüljön a tányéromra, és bár valóban terhes vagyok, továbbra is egy felnőtt ember is, aki egyáltalán nem érez igényt arra, hogy – az őt kezelő egészségügyi dolgozókon kívül – másoknak is beszámoljon az étkezési szokásairól.

Arról nem is beszélve, hogy fogadjunk, hogy bármit is mondok, úgysem lenne jó…