Milyen szempontokat tartsunk szem előtt a kismamavitamin kiválasztásakor? (x)

bien.hu
Írta: ,

Manapság már a legtöbb kismama tudatosan készül a várandósságra, és mindent megtenne születendő babája egészségéért. Sokan már a gyermekáldás gondolatának megfoganásától elkezdik felkészíteni szervezetüket a különböző magzatvédő vitaminokkal – de milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő termék kiválasztásánál?

Összefüggés a vitamin- és ásványianyag-hiányos életmód és a születési rendellenességek között

Az Egyesült Államok és Ausztrália klinikáin több millió várandós nő bevonásával végeztek kutatásokat a születési rendellenességek okait vizsgálva. A közzétett eredmények rámutatnak a folsav fontosságára, amely a nyitott gerinc kialakulásának kockázatát csökkentheti, de összefüggést találtak még más vitaminok, mikrotápanyagok hiánya és egyes kellemetlen, sőt végzetes rendellenességek között. Az eredmények függvényében szükségessé vált a kismamavitaminok összetételének megújítása – a kifejlesztett új vitaminoknak sikerült a koraszülések, a preeclampsia és egyes veleszületett betegségek statisztikáját jó irányban befolyásolni.

A kismamavitaminok segítik a szervezet felkészülését a fogamzásra, majd a várandósság, szoptatás időszakában is fontosak, hiszen biztosítják a szükséges vitaminokat, mikrotápanyagokat a mamának és a babának egyaránt. Érdemes azonban összetételükre odafigyelni.

A forgalomban lévő készítmények jelentősen eltérnek összetételükben, hatóanyagaik számában, mennyiségében!

Melyiket válasszuk?

A gyógyszer kategóriájú készítmények több mint 10 éve vannak forgalomban, nemzetközileg elismertek, sikeresek.

A régebbi étrend-kiegészítő kategóriájú multivitaminoknak vannak előnyeik, de általában sokkal kevesebb hatóanyagot tartalmaznak még a régebbi előírásoknak megfelelően.

A nemzetközi alkalmazásra szolgáló készítmények mellett fontos figyelembe vennünk, hogy nálunk igen alacsony a szelén- és jódbevitel, mivel hazánk talaja, és így élelmiszereink is keveset tartalmaznak ezekből a nyomelemekből. Emellett az ország lakosságának 90%-a D-vitamin-hiányos, a készítmények mégis nagyon kevés D-vitamint tartalmaznak. A régebben kifejlesztett terhesvitaminokat tehát a lokális igényeknek megfelelően ki kell egészíteni például extra D-vitaminnal, vagy szelénnel, jóddal.

Kismamavitamin magyar kismamáknak fejlesztve

A fent említett átfogó kutatási eredmények, sok millió amerikai adat, tapasztalat és a magyarországi adottságok figyelembevételével lett kifejlesztve az Ovant-Baba nevű 26 komponenst tartalmazó kismamavitamin.

Az Ovant-Baba a szervezet vitamin és ásványi anyag ellátásán túl a legújabb tudományos információk alapján fokozottan képes védeni a magzat és a kismama egészségét, valamint hozzájárul a terhesség normál időbeli lefolyásához.

Egy hazai alkalmazású kismamavitaminnak figyelembe kell vennie a magyarországi élelmezésből fakadó specifikusan alacsony szelén és jódbevitelt, a minimális halfogyasztást (omega-3 zsírsavak) és a lakosság kritikusan alacsony D-vitamin-szintjét is. 

 

Az Ovant-Baba ennek megfelelően 26 mikrotápanyagot (14 vitamin/pro-vitamin, 11 nyomelem és ásványi anyag, valamint a DHA+EPA omega-3 zsírsavak) tartalmaz, melyek napi pótlását kifejezetten fontosnak találják a szakemberek.

Napi 2x1 kapszula

A kismamavitaminok napi egy tablettája helyett az Ovant-Baba alkalmazásakor a napi dózis két részletben (reggel és este) éri a női szervezetet, ezáltal egy-egy alkalommal kisebb megterhelést (mellékhatásokat) jelent. Előnye még, hogy a nap 24 órájában egyenletesebb mikrotápanyag-ellátottságot eredményez, mint a napi egyszeri dózis.

Az Ovant-Baba kismamavitamin most kedvezményes áron kapható a bioboltokban, patikákban – Pharmaforte webáruházban a megrendelt mennyiségtől függően akár 30-40 % kedvezménnyel!

További információkért látogass el a babacsalogato.hu oldalra!