Mikor, mennyit? Avagy így posztolj a gyerekedről

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A közösség oldalak teljesen behálózták életünket, így időnként óhatatlanul felmerül a posztolások milyenségének és mennyiségének a témaköre. Nem kisebb ügyről beszélünk ma, mint a gyerekekről készült fotók és a közösségi oldalak kapcsolata. Te hogyan posztolsz a család legkisebb tagjairól?

Sok szülő már azzal elrontja az egész posztolgatást, hogy eszközként tekint a gyermekére – na persze nem tudatosan. Mindenkiben él egy kép magáról: hogy milyen anya, nő, feleség. Ennek közvetítésére tökéletes alternatívákat kínálnak a közösségi oldalak.

Elegendő csak arra gondolni, egy-egy kép Instagramon, vagy Facebookon mit közöl róluk, vagy milyen érzéseket vált ki ismerőseinkből. A gyermekről feltett fotók egyik elsődleges problematikája tehát az, ha a kicsiket használjuk fel arra, hogy ezeket a vélt, vagy valós tulajdonságokat közvetítsék.

Megmutassuk általuk, hogy milyen szuper anyák vagyunk (pl. egy fotó arról, hogy a gyereknek totálisan felszerelt, méregdrága gyerekszobája van), mennyire dögösen nézünk ki még szülés után is (pl. egy tükörben pózoló nő, akinek a lábát átöleli a gyereke).

Mi a helyes hozzáállás? Kép forrása: golyak/depositphotos.com

Eszközként nem lehet tekinteni a gyerekre, ez rendben van. De akkor hogyan tehetünk fel képet róla? Mindenképpen kerüld az intim helyzeteket – erre nem kíváncsiak az ismerőseid sem, és a gyermekedet is érthető módon rosszul érintheti később.

Emellett pl. egy-egy pucér, félmeztelen fotóval (is) sérted a személyiségi jogait, ami elég nagy baklövés anyaként. Tehát, amíg nem tud beszélni, nem igazán van véleménye, jó, ha nem esel túlzásba a posztolgatással.

Később pedig az a minimum, hogy kikéred a véleményét. A mai gyerekek tökéletesen tisztában vannak azzal, milyenek a közösségi oldalak, el tudják dönteni, szeretnének-e képet magukról, vagy nem.

Ha nem, akkor egyértelmű, hogy nem szabad feltenned az adott fotót. Ha igen, akkor is a te felelősséged az egészséges mértéktartás, és később őt is erre kell tanítanod.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019