5 ok, amiért ne kérdezd meg soha senkitől, hogy „mikor jön már a gyerek”

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 ok, amiért ne kérdezd meg soha senkitől, hogy „mikor jön már a gyerek”

Biztos neked is van olyan pár a környezetedben, akik már együtt élnek néhány éve, vagy csak hosszabb ideje járnak, esetleg „benne vannak a korban”, ezért kíváncsi vagy rá, mikor tervezik a családalapítást. A jó szándékú érdeklődés azonban nem mindig ér célba úgy, ahogy szeretnéd… Most eláruljuk, miért felejtsd el örökre ezt a kérdést!

Mert lehet, hogy próbálkoznak Kép forrása: sgweddingguide.com

Míg valaki nem várt terhességgel küzd egy egyéjszakás kaland után, addig mások hosszú éveken keresztül próbálkoznak azzal, hogy jöjjön a csemete – nem vagyunk egyformák.

Azt azonban nem bonyolult elképzelni, milyen nehéz annak a párnak, akik folyton végignézik, ahogy ismerőseik körében sok-sok baba születik, miközben ők – titokban – évek óta ugyanerre vágynak. Muszáj jó képet vágniuk, és tényleg örülnek is, de valójában ez is a saját nehézségeiket juttatja az eszükre, és az okot még nem is „illik” nagydobra verniük. Ha látszólag minden adott, de mégsem jön a gyerek az idilli páros életébe, akkor talán ez a fájdalmas tény áll a háttérben. Inkább ne faggatózz róla!

Bár nem gondolnád, de az is előfordulhat, hogy a boldognak tűnő páros éppen mostanában szembesült azzal a szörnyű hírrel, hogy nem lehet gyermekük – legalábbis természetes úton semmiképpen. 

Talán éppen arról próbálnak dönteni, belevágjanak-e a lombikprogramba, vagy éljenek édes kettesben, esetleg szóba jöhet-e esetükben az örökbefogadás. Ezt a helyzetet már eleve elképzelhetetlenül nehéz feldolgozni, a „mikor jön már a gyerek” kérdés pedig csak még fájóbbá teszi a helyzetet.