Mikor jó gyereket vállalni? Megkérdeztünk 5 eltérő korban levő anyukát!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Van ideális kor a családalapításra? Valószínűleg csak biológiailag, egyébként leginkább az aktuális élethelyzet, párkapcsolat befolyásolja azt, mikor jutunk el ehhez a fontos lépcsőfokhoz. De meséljenek erről az eltérő korban gyermeket vállaló édesanyák!

„Nagyon gyorsan összeházasodtunk a férjemmel, ugyanis a 10 évnyi korkülönbség a javára elég motiváló erővel bírt mindkettőnk számára. Mindössze 19 éves voltam akkor, és egy évnyi járás után mondtuk ki az igent.

Sokan már emiatt is őrültnek tartottak, de akkor főleg láttam rosszalló pillantásokat, mikor néhány hónap múlva a pocakom is elkezdett kerekedni.

Nem volt könnyű az első időszak, de szerintem senkinek sem az igazán. 24 évesen született a második kisfiúnk, és most, hogy 30 éves vagyok, utólag visszatekintve a legjobb döntést hoztuk.

Mellettük elvégeztem az egyetemet levelező tagozaton, most pedig már három éve dolgozom. Sok mindenről lemondtam a húszas éveimben, pl. fesztiválok, vagy úgy általában a gondtalan fiatalság.

Ezért cserébe most tökéletes családom van, és sokkal szabadabban élhetek, mint azok a korombeliek, akik még csak most vágnak bele ugyanebbe a körforgásba.”

Anita, 27 évesen lett anyuka Kép forrása: blisstulle.com

„Ránk nem nézett senki furcsán, mikor terhes lettem, hiszen már 7 éve együtt voltunk a férjemmel, nagyjából az elejétől kezdve együtt is éltünk.

Nem hiszem, hogy tökéletesebb korban szülhettem volna, szerintem a késői húszas évek erre ideálisak – nekem legalábbis azok voltak.

Az mondjuk igaz, hogy egyikőnk sem volt sosem az a nagy bulizós alkat, nem járkáltunk állandóan el otthonról akkor sem, amikor ezt még különösebb szervezés nélkül megtehettük.

Arra is ügyeltünk, hogy ne zárkózzunk be teljesen, még csak pár hónapos volt a kislányom, amikor már nyaralni mentünk. Ha visszaforgathatnám az időt, akkor sem csinálnám másként.

Ráadásul, mi nem is akarunk kistestvért, így most, 33 évesen újból sokkal szabadabb az életünk. Örömmel besegítenek a nagymamák, de a kislányom is már akkora, hogy gyakorlatilag bárhova el tudunk menni közösen.”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019