Megjósolható a gyerek neme? Ezek a jelek utalnak fiúra, és ezek lányra

Zabolai Margit
Írta: ,
Megjósolható a gyerek neme? Ezek a jelek utalnak fiúra, és ezek lányra

“Mindegy, csak egészséges legyen” - általában a legtöbb szülő ezt válaszolja, amikor az kerül szóba, hogy fiú vagy lány gyermeket szeretnének. Ettől persze még teljesen természetes, hogy jó előre kíváncsi az ember a gyerek nemére. Még ha az orvostudomány ma már a 20-24. héttől szinte tökéletes bizonyossággal meg tudja állapítani a születendő baba nemét. Az utrahang előtti időkből van néhány kedves hagyomány, ami alapján sokan tippeltek kisfiúra vagy épp kislányra.

Hogyan áll az a pocak?

Biztosan te is nagy elégedettséggel figyeled gömbölyödő pocakodat a tükörben, de ha arra is szeretnél választ kapni, hogy fiút vagy lányt hordasz-e a szíved alatt, fordulj oldalra egy kicsit, és nézd meg, hogyan is fekszik a baba.

A népi hiedelem szerint, ha a pocakod inkább magasabb, akkor lányt vársz, ha pedig alacsonyabb, akkor fiút.

Közvetlenül a szülés előtt persze már mindenkinek alacsonyan van a terhespocakja, hiszen a baba elkezdi felvenni a pozíciót a születéshez, de egyesek szerint az első, második trimeszterben az elhelyezkedés árulkodhat a kicsi neméről.

Mondd, mit kívánsz?

Szinte minden családban akad egy kedves anekdota arról, hogy a várandós anyukák milyen ételért voltak teljesen oda: a hagyomány szerint az, hogy mit kívánsz, a kicsi neméről is árulkodhat.

Eszerint, aki állandóan édesség után ácsingózik a terhesség alatt az lányt hord a szíve alatt, aki pedig folyton sós vagy savanyú ízekről álmodozik az fiút várhat.

Akárhogy is, a terhesség alatt különösen figyelj oda arra, hogy mit és mennyit eszel, és édességek vagy chips helyett keress egészségesebb alternatívákat, mindkettőtök érdekében.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!