Kik lesznek az X és Y generáció gyerekei?

Fodor Veronika
Írta: ,

Manapság már teljesen természetes, hogy a gyerek azt látja esténként, hogy apa még befejezi a munkáját a tabletjén, anya pedig közben online bevásárol a másnapi vacsihoz. Vannak, akik a nagyszüleiket is csak Skype-on keresztül látják, mert a világ másik felén élnek. Milyen lesz a következő generáció, ha ők már a „digitális bennszülöttek” között cseperednek fel, és teljesen más világban tűzik ki saját jövőjükre vonatkozó céljaikat?

Kik az X és Y anyukák? Kép forrása: heymcki.com

Y generációnak azokat a fiatalokat hívják, akik 1980 és 1999 között születtek, míg az X generáció megnevezés a kicsit idősebb, 1960 és 1979 között születettekre vonatkozik. Ennek a két korosztálynak a neveléshez való hozzáállása azonban már teljesen más, mint a szüleiké; hiszen sokkal tudatosabbak, nyitottabbak és más elveket követnek. A baba születése például kitolódott, és kevésbé változtatja meg a korábbi életvitelüket, mint az az őket megelőző generációknál megszokott volt. Nem zárkóznak el a világ elől, sőt egyre több helyre magukkal viszik a csemetéjüket. Az Y anyukák teljesen otthon vannak az online világban. Instagramról és Pinterestről is inspirálódnak, olvassák más anyukák blogbejegyzéseit, és sokan saját blogot is vezetnek, ahol a gyermek már születése előtt jelen van, hiszen az első ultrahang fotótól a cseperedésig minden fontos pillanatát megosztják.

Google vagy az orvos? Kép forrása: nutritionstripped.com

Az Y generáció anyukái a kérdéseikre a válaszokat első lépésként a neten keresik. Ma szeles idő van, hova menjünk?

– Valamelyik kedvenc bloggerem már biztosan posztolta a mai programját.

Hol vannak bababarát szállodák Magyarországon? A Google egy kérdés alapján azonnal összegyűjti a lehetséges opciókat.

Ám a gyors és hatékony online problémamegoldásnak árnyoldalai is vannak – például az, ha orvos helyett az egészségügyi kérdések első számú forrásává is az internet válik!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019