5 jel, hogy készen állsz a gyerekvállalásra, még ha nem is érzed

Szőke Angéla
Írta: ,
5 jel, hogy készen állsz a gyerekvállalásra, még ha nem is érzed

Kép forrása: unsplash

Semmi gond nincs azzal, ha még nem tudod, hogy mikor, vagy hogy egyáltalán szeretnél-e gyereket. Ahogy mondani szokták, nincs olyan időpont, ami tökéletes lenne a gyermekvállalásra és felesleges is azon őrlődni, hogy készen állsz-e arra, hogy egy baba fenekestül felforgassa az életed. Sokan érzik úgy, hogy jöhet az utód, pedig környezetük látja rajtuk, hogy még nem elég érettek hozzá, ugyanakkor az is előfordul, hogy valaki már készen áll, pedig nem is tud róla. Ha az alábbi állításokban magadra ismersz, az annak a jele, hogy készen állsz a gyerekvállalásra, még ha nem is érzed.

1. Látod, mások hogyan nevelik a gyerekeiket és arra gondolsz, te jobban csinálnád

Rosszallóan nézel a nagynénédre, amiért a gyerekei csatérré változtatják a lakást, ő pedig rájuk sem szól, vagy csak a fejed ingatod azon, hogy a barátnőd kisfia köszönni sem tud? Ha ilyenkor önkéntelenül is arra gondolsz, hogy a te gyereked biztosan jól nevelt lenne és sosem csinálna ilyet, akkor gratulálunk, készen állsz arra, hogy anyaként bizonyíthass.

Ha már most megfogadtad, hogy a gyereked jelenlétében sosem fogod a telefonod nyomkodni, vagy káromkodni, azt jelenti, hogy tudat alatt már készülsz az anyaságra. 

2. Ugyanannyira élvezed az otthonülős estéket, mint a bulikat

Ha már túl vagy azon az időszakon, mikor minden áldott hétvégén elmentél bulizni a csajokkal és hajnalig roptad a táncparketten, az azt jelenti, hogy elkezdtél lenyugodni és a féktelen partikat magad mögött hagyni.

Ha egy csendes este is ugyanolyan élvezetes számodra, mikor csak összebújtok a pároddal és pattogatott kukoricát csipegetve megnéztek egy filmet, és ilyenkor nem hiányolod azt, hogy vadul bulizz inkább, akkor már nem távoli cél a szülőség.

3. Láttál egy hisztiző gyereket és nem nyúltál egyből a fogamzásgátlód után

Minden alkalommal, mikor egy kisgyereket bömbölve földhöz vágja magát egy plázában, kapkodó anyukája pedig képtelen kezelni a helyzetet, az óvszergyártó cégek dörzsölhetik markukat az ingyen reklám miatt. Ha te is tanúja voltál egy ilyen esetnek és nem az volt az első gondolatod, hogy ideje bevenni a fogamzásgátló tablettád, hanem együttéreztél az anyával, akkor az biztos jele az érett gondolkodásnak.

Ha addig is eljutottál gondolatban, hogy bizonyára nem minden gyerek viselkedik minden pillanatban kisangyalként, akkor gratulálunk a józan meglátáshoz.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató