Így mondhatjátok el a családnak, hogy jön a baba – Ötletes meglepetések

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így mondhatjátok el a családnak, hogy jön a baba – Ötletes meglepetések

A baba érkezése a legtöbb családban hatalmas öröm – főleg, ha az ideális körülményekről már gondoskodtatok az utód érkezése érdekében. Ilyenkor biztos felmerül bennetek a kérdés: vajon hogyan mondhatjátok el a nagy hírt igazán emlékezetesen?

Ha kibírjátok az ultrahangig Kép forrása: dicasdajapa.com.br

Nem csupán babona miatt várnak sokan a 12. hétig a hír megosztásával, hiszen az első trimeszterben a legnagyobb a kockázata annak, hogy valami gond történik a pocakban.

Azonban mire letelik ez az időszak, odabenn már egy kész kisbaba ficánkol, és messze nem csak egy kerek pötty, mint a legelső ultrahangon.

Ilyenkor már van értelme 4D-s képet, vagy DVD-t készíttetni, és azt a rokonok orra alá dugni – akár egy szép képeslap és idézet, akár másmilyen meglepetés mellé társítva.

Persze egy korábbi ultrahang fotóval is próbálkozhattok, úgy a nyolcadik, kilencedik héttől már elég jól kivehető a babóca, de ha nem mondtok az átadáskor semmit, akkor sanszos, hogy a (főleg) férfi rokonoknak nem esik le először, mi is az a folt abban a szürke félkörívben.

Ha nem vártok az ultrahangig

Nem vagy egyedül, ha nem bírsz az ultrahangig várni, sokan gyorsan megosztják a hírt a barátnőkkel, közeli családtagokkal.

Bár ez a korábban említettek miatt részben rizikós, az sem mindegy, hogy ha baj történik, nem kell egyedül megküzdened vele.

Szóval tényleg jó, ha az igazán közeli szeretteid tudnak a hírről, hiszen már az elején segíthetnek a nehézségekben, illetve támogatnak a kezdetek kezdetétől.

Ebben az esetben általában csak két csík, vagy egy + jel mutatja, hogy immáron pocaklakóval jársz-kelsz a nagyvilágban, ám a terhességi tesztek manapság igazán szépek is tudnak lenni.

Na persze nem a csíktesztek, hanem a kazettás változatok, amik jóval higiénikusabbak is, ha szeretnétek őket átnyújtani valakinek – meglepetés esetében mindenképpen ilyet vásárolj a drogériában.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?